måndag 17 januari 2022

PUUUUUH, Sverige-Tjeckien 27-27

Alltså jag är fan i mig HALVDÖD efter att ha lidit mig igenom sextio minuters effektiv speltid där INGET verkade funka för Sverige. Första halvlek var otroligt jämn och otroligt målsnål, i andra halvlek lyckades Sverige faktiskt pressa sig upp till en tremålsledning men säg den glädje som varar för det gjorde i alla fall inte den här, utan den lilla ledningen åts raskt upp av tjeckerna och sen bytte man i princip mål med varandra. Hatar när de såkallade soffexperterna säger "varför gör man inte si eller så" för om det hade varit så himla lätt att a. coacha och b. spela handboll så hade väl alla platsat i förstauppställningen, till och med yours truly som inte tagit i en handboll sedan skolgymnastiken cirka 1982. Men här var det så att till och med jag satt och väste över uteblivna kontringar och vrålade MEN VARFÖR SPRINGER NI INTE? när Sverige för hundrafemtionde gången stannade upp i anfallsspelet och fastnade i en massiv tjeckisk köttmur av biffiga försvarare. Fattar ju att det är lättare sagt än gjort men det var så FRUSTRERANDE. 

Oavgjort räckte för avancemang till huvudrundan och oavgjort blev det till slut efter jordens DRAMA i slutsekunderna där Sverige var i anfall, varnades för passivitet, blåstes av för offensiv foul, bollen över till Tjeckien som hade typ mindre än tio sekunder på sig att dunka in ett avgörande mål (sannolikheten var skyhög för både Pallicka och Johannesson som ju brukar vara stabilt bra kunde plötsligt båda haft Smörfinger som mellannamn) meeeeen så råkade en tjeck passa på en svensk fot och blev avblåsta för tekniskt fel när det var två sekunder kvar.
Så puuuuh. Sverige är vidare. Var redan oerhört uppvarvad innan Sveriges match pga oerhört dramatisk och spännande match mellan Slovenien och Montenegro där underdogsen Montenegro slog ut favorittippade Slovenien. Har haft konstant adrenalinpåslag sen tidig kväll och nu är det sent och jag ska ta den här kaninpulsen och gå och lägga mig.  

2 kommentarer:

  1. Jag som inte är ett smack intresserad av handboll får puls av att läsa ditt inlägg. Sanna mina ord: du borde fasen vara kommentator😉

    SvaraRadera