torsdag 27 januari 2022

Omväxling

Idag testar jag att sitta vid köksbordet och jobba. Har annars två "arbetsplatser" att välja mellan när jag har HJEMMEKONTOR, i kökssoffan vid matbordet (som alltså inte står i köket pga minimalt kök) men där får jag noll stöd för ryggen, eller i tv-soffan men där sitter man ju som ett djävla härke. Så nu provar jag obekväm köksstol vid vårt minimala köksbord, som är kanske världens minsta slagbord, handgjort av nån gubbe i min mans släkt och rätt så vingligt men vi använder det väl mer som en typ köksö än som bord. Utöver att ha uppgraderats till arbetsplats så huserar detta bord för närvarande även en massa ägg. Det har faktiskt varit så vältajmat att det alltid har varit någon höna som har värpt under hela vintern så att vi i princip har fått ägg dagligen. Nu de senaste veckorna så har flera stycken kommit igång med värpningen och det har nu genererat såna mängder att de inte riktigt får plats i kylskåpet. Utöver äggsamlingen så ligger här en halvmeterlång zucchini som jag skördade innan frosten kom i höstas och som uppenbarligen har goda lagringsegenskaper, för den är i skick som nyskördad. Ja, så har jag det. Kunde absolut ha varit värre, men också bättre även om ryggen, peppar peppar, känns nägot bättre idag. Än så länge, ska väl tilläggas. Brukar bli värre ju längre dagen går, och speciellt om man lägger åtta timmars icke-ergonomiskt arbete i potten. Men tycker ändå att jag känner mig lite rappare idag jämfört med igår vid den här tiden så förhoppningsvis går det väl på rätt håll. 
Känner dock att jag nu nog kan vara färdigkarantänad, så om inget oförutsett inträffar så tar jag mig nog till jobbet imorgon. 

Idag kommer Remus, tax på friarstråt äntligen hem. Han blev ju lite hastigt och lustigt utlånad till parning 2 januari eftersom den tilltänkte hanen inte var intresserad. Men den tiken hann gå ur löp utan att det blev några barn gjorda. I samma veva började en annan tik på kenneln löpa, så då fick han stanna kvar och invänta hennes höglöp, vilket skedde i slutet av förra veckan, så idag får han komma hem. Tyckte han var borta i en evighet förra gången och då var det bara tio dagar. Nu har han varit iväg nästan fyra veckor! Skönt att det blir som vanligt igen, även om det säkert kommer att bli en hel del stök och bök innan flockdynamiken har kalibrerats.  

4 kommentarer:

  1. Jag älskar ditt sätt att använda gamla hederliga ord. Härke är ju ett förträffligt och används flitigt av mig.
    Hoppas ryggen håller och att Remus är nöjd att komma hem.

    Markattan

    SvaraRadera
  2. Jeg tror mitt mest uergonomiske møbel på mitt eget HJEMMEKONTOR er strykebrettet. Strykbräda. Altså ikke til å stryke på men som skrivebord. Hurra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hm, strykbrädan är ju förvisso "höj- och sänkbar", men i övrigt tror jag nog inte ens jag skulle ha kommit på tanken att använda den som skrivbord :)

      Radera