måndag 2 augusti 2021

Skillnaden mellan damer och herrar

Nu har fotbollsdamerna gått till OS-final i fotboll. Detvillsäga de kan som sämst få ett (till) OS-silver. 

Är det GULD-FEBER? Nja, det skulle jag väl inte påstå. I alla fall inte om man leker med tanken att det hade varit herrarna som hade stått med vinst i semifinal. Då hade det grävts guld i Japan, men nu går det rätt så obemärkt förbi tycker jag. 

Hur går det för herrarna då? Ja, men dom är ju inte med eftersom de inte klarade OS-kvalet. Ändå räcker det med att det spelas landskamp så blir det rubriker värdiga en domedag. Man kan ju verkligen undra varför för om man ser till framgångar så ser det ut så här: 

Fotbollsherrlandslagets meriter:
1958: VM-silver
1994: VM-brons

Fotbollsdamlandslagets meriter:
1984: EM-guld    
1987: EM-brons
1989: EM-brons
1991: VM-brons
1995: EM-silver
2001: EM-silver
2003: VM-silver
2016: OS-silver
2019: VM-brons
2021: OS-guld-eller-silver  

Såatteh. Den uppmärksamhet som herrarna får i media är så oproproportionerligt stor med tanke på att de smackar till med en medalj titt som tätt vart trettionde år. Och don't get me started med att vilken medelålders man som helst med ett dammigt förflutet i Korpen skulle kunna spela skjortan av ett damlandslag alla dagar i veckan, för alla vet att det inte är sant. 

1 kommentar:

  1. Amen to that, trots att jag är helt ointresserad av att titta pa sport. Jobbade faktiskt pa Kungsholmen da när fotbollskillarna vann ett brons (da är man faktiskt bara tredje bäst) -94, men jag struntade i att ga dit och fira i Ralambshovsparken. Hade iofs varit kul att se intervjun live med hon som utgav sig för att vara en av spelarnas mamma.

    Annika

    SvaraRadera