onsdag 11 augusti 2021

Grannsamverkan

Hösten 2019 så såldes ett av grannhusen till ett par tyskar. De är i vår ålder tror jag åtminstone, det där med ålder kan ju vara hemskt lurigt, man kollar på någon och tycker att den ser gammal och sleten ut och så visar det sig att den personen tre år yngre än vad man själv är. Men ja, de är i alla fall varken pensionärer eller ungdomar, utan någonstans däremellan dårå. 

Min man fjäskade in sig genom att klippa häcken som står på vår uppfart/deras tomtgräns även på deras sida, de kom över med en flaska vin som tack för hjälpen och vi snicksnackade lite artigt på trappan. Sen kom ju pandemin och det måste ju vara riktigt surt att vara tysk, ha köpt ett rätt så dyrt sommarhus i Sverige och sedan inte kunna vara där alls. Men för ett par veckor sedan dök de i alla fall upp igen, färdigvaccinerade får man väl anta. Min man gjorde om sitt trick med att klippa häcken, de kom över med en flaska vin som tack för hjälpen och vi snicksnackade lite artigt på trappan. De, eller i alla fall kvinnan i förhållandet för det var mest hon som pratade, hade passat på att lära sig svenska under karantäntiden. Imponerande. Hur som helst så bjöd de i alla fall in till fika "någon dag". GULP. Vill ju egentligen inte alls umgås med några grannar utan ha det på snicksnack-över-staketet-nivå. Kunde dock inte med att tacka nej så nu ska vi dit imorgon. Är redan hemskt nervös eftersom mina sociala skills lämnar en del övrigt att önska i såna avseenden. 

Första jobbdagarna är avklarade och det har väl gått rätt bra. Även om jag verkligen älskar att vara ledig så är det väl rätt skönt med lite rutiner igen. På jobbet går väl det mesta under kategorin "är det inte det ena så är det fan i mig det andra" just nu. Vi har svinmycket order, men det råder global råvarubrist i vår bransch, så här får man trolla med knäna och försöka hitta substitut som inte heller finns. Det är också en enorm brist på transporter inom hela EU och även utanför, så skulle man mot förmodan få tag i råvaror är det inte ens säkert att man kan få hit dom. Och skulle man lyckas med både A och B så kommer det ett maskinhaveri lika säkert som amen i kyrkan. Vår fabrik är gammal och stommen består till lika delar av tro, hopp och Plastic Padding. Så då blir ju resultatet därefter. 

Men ja, det rullar på. Såg precis att jag lyckats boka in aktiviteter på alla helger utom en dag i september och alla helger i oktober. Hashtag föreningslivet. MENVADFAN? Kan ju inte direkt skylla på någon annan heller antar jag, för det är ju inte så att någon tvingar mig. 

På söndag ska vi åka och hälsa på lille Remus junior. Det är ju ett svinbra tips när man redan har mycket att göra: addera en valp. Men det ska bli myyysigt. Och jobbigt.  


2 kommentarer:

  1. Alltid bra att känna grannarna, och trevligt att de bjuder in. Hur gick det?

    Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det gick bra och var oväntat trevligt :-o Bonus: fick APFELSTRUDEL eller vafan det heter. Gott!

      Radera