onsdag 25 augusti 2021

Nyckeln till frihet

Googlade "ny bilnyckel till Kia i Ankeborg" och fick förslag på en verkstad som låg belägen i ett nybyggt industriområde lite utanför stan. De hade nån hemsida och man kunde skicka meddelande med Messenger! och eftersom jag hatar att ringa så gillar jag ju såna lösningar skarpt. Dessutom hade de fått väldigt fina kundrecensioner. Fick svar att jodå, de hade såna nycklar och det var bara att komma förbi så skulle de fixa det på 20 minuter. Så det lät ju jättebra. Kom dit, det var liksom bara ett hål i väggen men väldigt snyggt och prydligt och jag blev hälsad välkommen med namn och allt av en mycket trevlig person som hade förberett allt och stod redo att börja arbeta. Tröga jag fattade ju inte att bilen måste vara fysiskt närvarande, så jag hade parkerat den några hundra meter därifrån eftersom dom höll på att gräva upp gatan. Men den mycket trevliga personen kilade tjänstvilligt iväg och hämtade den medan jag fick sitta i en soffa och dricka kaffe. Gud vet hur han kom förbi alla grävmaskiner och fordon som jag tyckte var i vägen för mig, men han hade kanske mer mod i barm än vad jag hade. Finns få saker som stressar mig så mycket som att köra bil där vägarbete pågår, fattar aldrig vart jag ska och blir helt blockerad när folk i reflexväst gapar och pekar och gestikulerar. 

Jaha, men det var väl mysigt att sitta där på en soffa och dricka eftermiddagskaffe och spela Tile Master på telefonen. Fast tog inte de där 20 minuterna VÄLDIGT lång tid? Det visade sig att min bil tydligen har programmerats av en oskön förening av Kim Jong Un och Illuminati för det gick inte att programmera en ny nyckel. I alla fall inte enligt den här (fortfarande mycket trevliga) personen som hade nyckel- och bilfirman (Kim Jong Un/Illuminatiteorin kommer från yours truly), han hade försökt ALLT. Så efter närmare två timmars fix och tricks så fick han helt enkelt operera ut innehållet i den trasiga nyckeln och lyfta över det till ett nytt skal för det gick inte att lösa på något annat sätt. Däremot blev det billigare för mig, så jag klagar inte. Fick dessutom en extra startnyckel på köpet, en sån där som man bara kan låsa upp och starta med men som inte går att blippa upp låset med, men det är väl ändå sekundära funktioner. Plus en extra metalldel (heter det "svärd"?) som han hade slipat till den nya nyckeln som aldrig blev, och som han ju inte hade någon användning för, men den kan väl vara bra att ha i reserv tänker jag. Så även om jag hann bli mer än dödligt trött på både soffan, kaffet, Tile Master på telefonen, eurodiscomusiken som gick nonstop i högtalarna samt en utpräglad Wunderbaumdoft som genomsyrade den lilla lokalen och gav mig huvudvärk, så lämnade jag ändå lokalen som en rätt så nöjd kund. 

"Varför kontaktade du inte bara firman där du köpte bilen"? frågade en sån där smart person i min relativa närhet som jag underhöll med ovanstående skröna ur mitt livs novell, och ja, hade jag vetat att det var så man skulle göra så hade jag väl gjort det. Men för mig är det ju ingen solklar koppling mellan bilförsäljare och nycklar och när jag har ställt frågan rakt ut så har det minsann inte regnat några solklara direktiv över mig. Hade säkert blivit dubbelt så dyrt dessutom. Intalar jag mig. Over & out.  




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar