tisdag 24 augusti 2021

Driving my car so far

Har drabbats av ett bilrelaterat missöde, nämligen att nyckeln gick sönder. Själva metallbiten som man stoppar i tändningen lossnade från den där elektronikklumpen som man blippar upp låset med. Samma sak har hänt en gång tidigare, och då la jag delarna i en plastpåse och använde reservnyckeln istället. Men nu har jag alltså två trasiga bilnycklar och man skulle ju kunna tro att det bara skulle vara att peta in metalldelen i tändningslåset, vrida om och vrooma iväg men NÄHÄ, då var det någon startspärr som gjorde att det inte funkade. Måste alltså fixa en ny nyckel. Min man har i sann McGyveranda "lagat" sagda nyckel med en skruv, men det känns...bräckligt. Så hur gör man? Har kontaktat en bilverkstad som säger sig ha "nästan alla bilnycklar i lager". Det känns skumt. GULP. 

Mitt körkort håller på att gå ut och jag fick brev från Trafikverket där de ombad mig att skriva min namnteckning i en fyrkant samt skicka in den tillsammans med ett nytaget och välliknande foto för att de skulle göra ett nytt. Förra gången gick jag till nån fotograf och tog körkortsfoto, men nu fanns inte den kvar längre. Så hur gör man? (igen). Googlade och då var det så HIMLA enkelt, bara att ta en selfie, ladda upp på nån sajt och så fick man det hemskickat i storlek godkänd för körkort. Gud vad jag älskar smidighet. Plus att man kunde bestämma själv hur man fick se ut på sitt körkort som man ju ändå är och viftar med i alla möjliga sammanhang och då vill man ju helst inte att det ska se ut som ett förbrytarfoto från arkivet i Hinseberg. 

OBS! GLÖM INTE FRIMÄRKET! stod det på brevet som skulle skickas till Trafikverket, och vem fan har ens ett frimärke tillgängligt nuförtiden? Det kostade ändå 280 kronor att tillverka ett nytt körkort, här är mitt tips till Trafikverket: lägg på en tia och låt det inkludera porto. Hur svårt kan det vara?

 

2 kommentarer:

  1. Og jeg har et ark med ti svenske frimerker liggende som jeg aldri kommer til å få brukt opp ettersom jeg har flyttet til Norge og tok dem med. Hvorfor gjorde jeg det?
    Stiller meg bak tipset til Trafikverket. Smidighet über alles.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hittade också ett ark frimärken efter att ha letat OTROLIGT länge på många bra-att-ha-ställen. Minns inte när jag ens skickade ett fysiskt brev senast. Hoppas dom är giltiga, annars ligger mitt körkort risigt till! :D

      Radera