måndag 9 augusti 2021

BOOT CAMP 2021

Så var det dags för traditionsenlig BOOT CAMP i stallet, femte året för mig tror jag. Vi är i stort sett alltid samma gäng plus minus ett par personer, så det är ju rätt kul och det blir sällan något tjafs om hästar heller, för alla gillar olika. 

Jag skulle få ha Köttbullen och såg fram mycket mot det. Har ju investerat i ett eget träns med Kimblewickbett till henne, känner mig till lika delar jättelöjlig och samtidigt inte. Det är enorm skillnad på att rida henne med det och utan det, men samtidigt ska det ju inte vara en standardutrustning för kreti och pleti (känner mig ASDRYG när jag skriver det, vill jag bara säga, men samtidigt så är jag och Köttbullen ju i en process där vi jobbar med att stärka upp hennes extremt svaga högersida och det är ju ingenting som försiggår på nybörjarlektionerna). 

Men ingenting blev som jag tänkt mig. Gick och hämtade Köttbullen i hagen och då visade sig att hon hade fläkt upp ena framhoven. Inte så att hon var halt eller så, men det är väl ändå dumt att riskera någonting, så ner med henne igen och istället fick jag en rätt så ny ponny som kom från Spanien någon gång i våras, någon sån här P.R.E.-variant och inte alls min typ av ponny tyckte jag först. Gillar ju kallbloden och dras inte alls till de här ädlare typerna, men nu var det bara att gilla läget. Nu gillar jag faktiskt även Spanjorskan, måste jag säga. Till en början med gick det inte alls särskilt bra, hon var svår i munnen, knäckte gärna av i nacken och gick bakom hand. Jag hade också fått för mig att hon var superkänslig, så jag fick inte riktigt fram henne ordentligt och sen visade det sig att hon blev superstressad av att göra övergångar mer än en gång, men hon var väldigt skön att sitta på och verkade ändå angelägen om att göra sitt bästa även om hon egentligen inte var direkt skolad. Ska väl inte säga att det gick SUPERBRA på något av de fyra passen vi avverkade, men det kändes i alla fall som att vi hittade några kommunikationskanaler till slut. Så jag är nöjd. 

Idag börjar ridningen, den riktiga! I Bästa Måndagsgruppen™! Förhoppningsvis har hovslagaren varit där och fixat till Köttbullens hov, men annars har jag ju numera ett hyfsat alternativ. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar