torsdag 27 maj 2021

The heat is not on

Helvete vad maj månad har varit kall och regnig? Men nu ska tydligen värmen komma, lagom till helgen och det blir ju fint. Snart kommer jag kanske att gnälla över hur djävla jobbigt det är när det är varmt, så håll ut. 

Ligger "lite back" med trädgården, var ute och påtade en vända igår men det stora rycket får bli i helgen. Då ska tomaterna ut i växthuset, gurka och squash ska sås, gräset ska klippas och kålen planteras om. Bland annat dårå. Sen blir det kanske kycklingar? Ingen vet. Hönan Ulrika lade sig ju för att ruva för några veckor sen och vi petade in ett tolvpack av Coops ekologiska ägg under henne och där har hon legat och muttrat sedan dess. Enligt mina beräkningar ska det då bli kläck i helgen, givet att något eller några ägg är befruktade då. Spännande. Vet faktiskt inte vad man gör annars, har noll erfarenhet av ruvhöns. Har ju valt de hönsraser jag har för att de INTE ruvar, men Ulrika kom ju ur ett bonusägg och är av okänd härstamning. Men det ger sig väl, hon kan ju ändå inte ligga där för alltid?

Annat som händer: min man har tappat bort BÅDA sina bilnycklar. Han har nytt jobb och firmabil så han använder nästan aldrig sin privata bil längre, för så himla många ärenden utanför byn har man ju inte i dessa tider. Så försvann den ena för kanske fjorton dagar sen, han tog då reservnyckeln och tänkte att den andra dyker väl upp så småningom, men igår när han skulle iväg så var även reservnyckeln borta.  Den dyker förmodligen också upp så småningom, gissningsvis i samma sekund som man har betalat en massa bistra pengar för att få en ny, men det är ju oerhört retligt. Hade lust att säga att det hade varit lättare att leta om det inte hade legat tusen miljoner grejer överallt, men höll tand för tunga för det var tillräckligt dålig stämning ändå. 

Sen är det lite föreningslivsdrama också, men det berör inte mig så mycket annat än att jag får ta del av saftigt skvaller och förundras över hur extremt dumma i huvudet folk kan vara. Men det är ju inget nytt under solen i och för sig. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar