fredag 28 maj 2021

Plötsligt händer det?

Igår ringde jag till vårdcentralen för att förnya ett recept och när jag ändå hade en svintrevlig sköterska på tråden så passade jag på att ställa den fråga som hennes öron förmodligen förtvinar och dör eftersom den redan ställts så många gånger, den som inleds med Jo det här med vaccineringen...Har nämligen hört så många varianter av hur man ska göra och man vill ju veta, inte bara stå där som ett mähä och tro att det löser sig av sig själv. Vissa säger att man ska vänta tills man blir kallad, andra att man inte alls blir kallad utan ska boka tid (som inte finns) själv, åter andra att man kan ringa till vårdcentralen och sätta upp sig på någon lista och så blir man uppringd om de får återbud. Enligt den sköterska som jag pratade med så är det korrekta sättet att göra så här: Boka tid via en privat vaccinationsaktör. Det kommer att släppas fler tider. Vårdcentralen får bara vaccin till riskgrupperna och får de över så finns det nog andra som i första hand behöver dom doserna. 

Jodåsåatt. Jag har väl kastat en blick på 1177.se varje dag sedan dom öppnade upp för bokning av min åldersgrupp, men där är ju aldrig några tider som sagt. Jag har liksom också fått för mig att nya tider släpps på morgonen, så när jag har gjort min dagliga koll så har jag släppt det, sitter ju liksom inte i sjön (även om det hade varit så himla snopet att bli sjuk NU när man ändå har sprutan inom räckhåll). Igår kväll satt jag i soffan och kämpade med Offermakaren av Viveca Sten (den är riktigt bra, så kampen handlade mer om att jag generellt är kvällstrött och det är mycket all work and no fun just nu samt att jag var uppe sent i tisdags kväll för att hinna läsa ut Konferensen  så jag kunde lämna tillbaks den till bibblan och hämta Offermakaren så att det passade med bibblans öppettider, och sen har jag liksom inte kommit i kapp med sömnen), men ögonlocken blev för tunga så jag lade boken ifrån mig och gav Facebook ett  förstrött ögonkast. Såg då att en jag känner som bor i denna region jublade över att ha lyckats boka vaccinationstid och jag surfade då in på 1177.se för att se om det möjligen släppts nya tider. Hamnade plötsligt i en KÖ istället för att mötas av ett tyvärr och en spärrad kalender. Då fick jag som lite adrenalinpåslag och blev plötsligt hur pigg som helst och angelägen om att boka tid, trots att det var 3974 personer före mig i kön och beräknad kötid "mer än en timme". Sen tog det ungefär en timme och så var jag framme vid bokningssystemets portar och fick en kvart på mig att boka mina två tider. Så nu är det gjort, sjunde juni blir det dags för yours truly att kavla upp ärmen och få ett Illuminati-mikrochip insprutat för framtida övervakning.  



2 kommentarer:

  1. Vilket vaccin far du? Jag fick Moderna och pa mandag far jag andra sprutan efter precis 28 dgr. Nagon jag känner fick Pfizer och han far vänta nästan tre manader till andra sprutan. Ar det inte lite konstigt ända?

    Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har ingen aning om vilken sort det blir :) Min man blev vaccinerad förra veckan och ska ha sin nästa spruta om ett par veckor, men där jag bokade stod det att det skulle vara 6 veckor mellan spruta 1 och spruta 2. Konstigt var ordet sa Bull.

      Radera