tisdag 18 maj 2021

Back to business

Har varit långledig, ända sedan i onsdags faktiskt. Sex hela dagar utan att behöva ägna en tanke åt jobbet, såååå skönt. Kom tillbaka, var taggad på ett projekt som jag ska börja jobba med...och så har det tydligen varit åska och blixtnedslag så internet var utslaget. Kunde därför inte göra speciellt mycket mer än dricka kaffe och strimla sekretessbelagda dokument tills supporten öppnade. Kom sedan på att jag kunde dela internet via mobilen och så kunde jag i alla fall kolla mail och sånt medan jag väntade på att supporten skulle fjärrstyra och felsöka. Sen fick jag agera förlängd arm - vår support sitter i Danmark - och springa som en liten råtta fram och tillbaka mellan serverskåpet och datorn och bli dirigerad hur jag skulle koppla sladdar och ha mig som en annan nätverkstekniker. Sen funkade det. Hade därefter medarbetarsamtal med min chef och föreslog att jag skulle få "IT-expert" tillagt på min befattningsbeskrivning. 

Såatteh, denna dagen kunde ha börjat bättre. Ledigheten kunde också ha varat längre. Igår hade jag en sån där supereffektiv dag då jag studsade upp i ottan och ner i källaren för att städa. Är så in till döden trött på att min man aldrig gör det. Det är 100 % han som stökar ner genom att samla på sig all möjlig skit som han inte riktigt vet vad han ska göra med men som han inte kan med att slänga/låta bli att ta när någon annan ska slänga, eftersom det "kan vara bra att ha", och som ständigt säger att han ska och håller på att få ordning där, men det händer just ingenting. Nu är han superstressad eftersom de kommer och kopplar in fiber på torsdag och då kan det ju vara charmigt om de som ska göra det slipper klättra över högar för att komma fram till det ställe där fiberanslutningen kommer in i huset. Vad som stör mig mest är alltså inte stöket i sig, eller jodå, det också såklart men det som är mest irriterande är att han envisas med att det är han som ska fixa det eftersom det är han som har orsakat stöket (vilket i sig naturligtvis är helt korrekt tänkt) och DET HÄNDER JU INGENTING. Det är orsaken till minst 99 % av min irritation över detta. Har inte hänt speciellt mycket på de tio år som vi har bott här förutom när han gör någon nödutryckning då och då och skyfflar runt grejerna och staplar det som är i vägen för det som ska göras just för stunden så att det istället är i vägen någon annanstans. Han har det liksom inte i sig hur man sorterar, strukturerar och systematiserar och det är för mycket grejer på för liten plats för att det ska bli något annat än femtonspelet. 

Jag har erbjudit mig att göra det ÅT honom, men det får jag inte för då tror han att jag ska slänga en massa fina bra-att-ha-saker. Jag har föreslagit att vi ska göra det TILLSAMMANS, men det vill han inte heller p g a att han "vet" att det kommer att bli dålig stämning då. Men nu orkar jag inte hålla på och tjata om detta längre, så jag satte igång med operation röjning i den del som är närmast trappan. Släpade upp allting som jag ansåg vara "skräp", lade det i carporten vedporten och meddelade min man att han fick ta en titt på det vid tillfälle och bestämma vad som skulle tillbaka och var det skulle placeras någonstans. Problemet som min man har är nämligen - förutom att han är en hamster - att han inte har en känsla för hur man skapar en grundordning, till exempel att färgburkar står på en hylla och verktyg på en annan och tvättmedel på en tredje, utan han använder bara första bästa lediga plats och ställer ifrån sig första bästa grej han vill bli av med för stunden. Och då blir ju ordningen därefter. 

Städade hela förmiddagen och var sjukt tillfredsställd efteråt. For iväg till återvinningen med grejor, åkte och storhandlade, belönade mig själv med att åka till handelsträdgården för att köpa lite nya kryddväxter. Har bara citronmeliss och kungsmynta och salvia och pepparmynta. Min timjan överlevde inte vintern och jag älskar timjan och vill att den ska växa i massor. Dock hade fler tänkt som jag och det var otroligt urplockat bland kryddväxterna, fanns faktiskt bara citronmeliss och kungsmynta och salvia och pepparmynta. Plus några andra myntor, men jag avstod. Gled istället förbi rosavdelningen, såg att de hade Alchymist som jag haft span på länge men som alltid är slut när jag vill köpa den. Köpte den plus några gammaldags buskrosor, har nämligen en idé om att ha en rabatt bara med gammaldags och/eller doftande rosor. Den rabatten finns på husets norrsida och är i nuläget kraftigt invaderad av både gräs och ogräs, så jag påbörjade även projekt storrensning, till hönsens glädje eftersom de gladeligen sätter i sig allt vad ogräs heter. Kom väl någon meter i alla fall, så nu är det påbörjat. Sen kom min man hem och blev inte alls särskild glad eller tacksam över min städning, men det får ju stå för honom.  

Från det ena till det andra: Hönan Ulrika har börjat ruva! Hon lade sig på ägg för någon vecka sedan och vägrade flytta sig. Vi har ju ingen tupp, så vi har gett henne ett dussin ekologiska ägg från Coop. De kommer ju från hönor som går med tupp, så har vi - eller Ulrika - tur så är några befruktade. Den som lever får se om några veckor. Jamen det var väl allt just för stunden, nu är det dags att sätta igång med dagens avlönade knog. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar