måndag 24 maj 2021

Maj maj måne

Visst är väl maj en sån där månad när det känns som att allting händer på en och samma gång? Kalendern är späckad med grejer och det är högsäsong på jobbet och så vill man ju pyssla i sin trädgård och sånt där också mellan varven. Har fönsterbrädorna fulla av halvmeterhöga tomatplantor som jag ska flytta ut i växthuset så fort jag får tid. Sen måste jag så gurka och squash och bönor och sånt, det behöver man inte göra för tidigt anser jag för dom växer så fort ändå. Men nu börjar det ju ändå bli rätt hög tid. STRESS. 

Lördagen tillbringades i spårskogen med ett gäng som gått viltspårkurs för mig och som nu skulle gå anlagsprov. Åtta av tio klarade det, och jag är stolt över dom så att man nästan kunde tro att det var mina egna hundar. Lite blev det ju också ett kvitto på mig som instruktör, det hade ju varit rätt dålig reklam för min kursverksamhet om ALLA hade blivit underkända när jag sagt att jag tycker deras hundar spårar jättebra och mycket väl är mogna att gå prov. För att inte tala om vilken tråkig dag det hade blivit. Nu hade vi toppenväder hela dagen i skogen, vi grillade korv och 80 % var sådär helnöjda med tillvaron som man bara kan vara när man har lyckats med ett spårprov. 

Om vädret var mysigt på lördagen var det desto o-mysigare på söndagen, men då hade vi medlemsaktivitet på brukshundklubben så det var bara att pälsa på sig och ge sig ut i snålblåst och regn. Det var en trevlig men kall dag. Fick elda i kaminen när jag kom hem, vad är det för väder i maj undrar jag? Kallt och blåsigt som om det vore november. Brrr. 

Som om det inte vore nog med det så har Remus fått problem med en tand. Plötsligt en dag var han lika uppsvullen på ena kinden som Lina i Emil i Lönneberga när hon hade tandvärk. Nu kan ju en hund inte säga att den har tandvärk, men ett videosamtal med en veterinär ställde denna diagnos och rekommenderade ett besök hos en fysisk veterinär. Då visade det sig att det inte är så lätt att få tag på en hundtandläkare, men till slut fick jag tag på en i Dalby som kunde trycka in honom på en akuttid dagen därpå. Sen fanns det ingen operationstid förrän idag, så i morse fick jag ta ledigt från jobbet och köra en timme enkel väg för att lämna honom, en timme tillbaka och i skrivande stund väntar jag på att de ska höra av sig så att jag kan lägga 2 x 1 timme på att köra dit och hit igen. Men det spelar ju ingen roll så länge han blir bra. Sen kan man ju också be en liten bön att försäkringen täcker, det är nämligen inte självklart när det gäller hundars tänder. Är det trauma-orsakat så kanske. Är det inte det - slanta upp ur egen ficka. KUL. Not. Men det är ju smällar man får ta. Blir lite irriterad när jag tänker på alla tusentals bistra kronor som man slantar in till försäkringsbolaget varje år och sen täcker ju den där djävla försäkringen ändå knappt någonting när det väl gäller. Egentligen skulle man sätta in dessa pengar på ett bankkonto istället, men jag är nog lite för feg för att göra så. Såatteh, vi får väl se om Agriagudarna är dömande eller milda i sinnet den här gången.  

I övrigt ska vi väl ta och beställa fiber snart. Måste bara hitta tid då jag och min man ska sätta oss ner och diskutera detta, vilken leverantör ska vi ha och vad ska vi ha för tv-kanal-paket? Ingen av oss har dock tid att reka just nu, så det får väl bli till helgen eller så, för den här veckan går vi mest om varandra i hallen här hemma. En går innan den andra har vaknat, en annan kommer hem när den första har varit hemma och vänt, någon hinner gå och lägga sig innan den andra kommer hem, varenda dag denna vecka. Charmigt.  

      

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar