onsdag 18 juli 2018

Kvalitetstid

DET REGNAR! Och inget sånt där fjuttigt femminutersregn som det snålt har bjussats på kanske tre gånger sen i maj, utan ett rejält strilande som har pågått exakt hela dagen. Som man har längtat! Jobbade, handlade, åkte och tog hand om Bulldozern (som är bättre och får numera promenera 2x10 min och gissa om denna ponny är toppad till max efter 14 dagars boxvila och ofrivillig isolering från alla hästkompisar?), packade två sopsäckar hästgödsel i princip direkt från Bulldozerns rumpa samt två spannar brunnen dito från gödselstacken, åkte hem, släppte ut hundarna, hällde den färska gödseln i komposten och den brunna i potatislandet, städade i hönshuset, vattnade i växthuset, gick in, kokade en kopp te, lade mig i soffan, öppnade fönstret, lyssnade på ljudet av regnet som smattrade mot markisen, somnade som en stock. Så härlig sömn! Känns som att jag inte har sovit så gott sedan den här värmeböljan började. Nu kommer jag väl aldrig att kunna somna i kväll bara för det, men jag håller på att kolla på Smultronstället av Ingmar Bergman på SVT Play och det tar ju max tio minuter så vaknar man av att luren faller ur handen. Så pass trökig alltså. Så det löser sig nog med nattsömnen. 

4 kommentarer:

  1. Vilken lycka med regn! Även hos mig kom det lite. Tyvärr bara duggregn, men under många timmar. Tänk att man kan bli så glad över att det kommer vatten från himlen i sverige, på sommaren?!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, ja idag i fikarummet så sa jag något om att det är väl inte klokt att vi i Sverige måste låna specialflygplan från Italien för att släcka skogsbränder, vi som har så mycket skog! Men då var det en som mycket klokt påpekade att torka inte hör till det normala när det gäller den svenska sommaren. Det har man ju nästan förträngt vid det här laget.

      Radera
  2. Jag har tänkt exakt samma sak. Men din kollega har förstås rätt. Fast vore inte det här en vettig sak att ha EU till? Skulle vi inte kunna bygga upp en gemensam flotta av sådana plan som kan användas där de för tillfället behövs. Två plan. Det är ju ynkligt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Instämmer, trodde liksom att det var det som var grejen med en union...att man ska hjälpas åt och fördela resurserna där de bäst behövs. Sätter upp det på min jättelånga lista över "saker som inte har blivit bättre sen vi gick med i EU".

      Radera