fredag 1 september 2017

Veckans ridning

Har ju glömt att blogga om veckans ridning! Den har varit varierad och bjudit på både högt och lågt. I måndags var jag på drop in. Hade Bulldozern, vi red ut i skogen. Först bara vanlig uteritt, fast inklusive galopp på galoppstigen! Det var många år sen sist, men det gick bra. Förr brukade det sluta med sken eftersom alla hästarna hade lärt sig att det var där man skulle sätta iväg som ett jehu vare sig ryttaren ville det eller ej, men nuförtiden är det lite mer ordning och reda.
Sedan red vi till en äng och tränade skänkelvikningar och framdelsvändningar (gick SKITBRA) och på vägen hem jobbade vi med tempoväxlingar (gick något mindre bra eftersom Bulldozern lätt blir stark och bulldozeraktig i igångsättningarna, men ändå hyfsat). Sedan skrittade vi på lång tygel och när vi var nästan framme vid stallet blev Bulldozern "jätterädd" för en buske och skuttade iväg några meter. Hade det varit några meter till så hade det eventuellt inte gått lika bra, för jag satt och halvslöade och kom ur balans och var nära att drösa i backen. Höll mig dock kvar, eventuellt med mer tur än skicklighet.

Red dressyr igår, och det gick väl SÅDÄR. Vi red en övning med vänd snett igenom i trav, skrittövergång vid X, skänkelvikning till kvartslinjen, galoppfattning efter hörnpasseringen, övergång till trav innan nästa hörn och så vänd snett igenom igen. Sedan red vi på de stora volterna och skulle fatta galopp vid medellinjen på öppna delen och sedan bryta av till trav vid A eller C, beroende på vilken volt man befann sig på. Fick inte till några bra galoppfattningar alls i någon av övningarna utan där blev hon verkligen som en bulldozer, lade sig i framvikt och dundrade iväg som Ego Boy i Elitloppet på Solvalla, stark som en björn och övergångarna blev därefter. Så det kändes väl inte som någon höjdarlektion. Men hon var ganska fin i formen och skänkelvikningarna gick skapligt, så man får väl vara nöjd med det.

Funderar på att ta en privatlektion med fokus på galoppfattningar. När Bulldozern väl är i galopp så går hon jättefint, men vägen dit lämnar en del övrigt att önska om man säger så. HUR SVÅRT KAN DET EGENTLIGEN VARA?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar