måndag 4 september 2017

Baby doll

Har läst Baby Doll av Hollie Overton. Enligt recensionen jag läste var den att likna vid Gone Girl och Flickan på tåget, jag har läst och gillat båda så jag iväg till biblioteket på studs för att låna.

Så här stod det om den: Fri. Lily är äntligen fri. Hon var sexton år när hon kidnappades. I åtta år har hon levt instängd. Under fångenskapen har hon fött en liten flicka som heter Sky. Nu har de lyckats fly. Alla trodde att hon var försvunnen för alltid. Hennes familj och tvillingsyster blir alla chockerade och överlyckliga när hon kommer tillbaka. Men den största chocken kommer när de får veta vem som hållit henne fången under alla år.

Lät ju spännande, eller hur? Det var det också, i början, men sedan tappade den tyvärr rätt så raskt i både tempo och spänning. Flykten, återföreningen med familjen och gripandet av gärningsmannen klarades liksom av i en handvändning alldeles i början av berättelsen och sedan blev det bara segt och på slutet alldeles för sockersött och tillrättalagt för min smak. Man fick nästan inte veta någonting om hur Lily haft det under sina år som fången, man fick nästan inte veta någonting om gärningsmannen heller, mer än att han var lite allmänt knäpp i huvudet förstås. Men det hade ju varit intressant att få veta lite mer om hans bakgrund och hans dubbelspel, men nä, det fick man väl gissa sig till själv. Trist, för det fanns verkligen potential i berättelsen. Den här boken får två finniga high school-elever av fem möjliga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar