tisdag 26 september 2017

Så låt det bli höst. Vad rör det väl mig?

Hittade en höstlista hos ingenkatt, och som vanligt, vem är väl jag att inte fylla i en lista? Är fan helt manisk när det kommer till att svara på frågor.

Visa en bra höstbild från ditt arkiv:
Jamen till exempel den här. Taxar i mustig bokskog. Hittade
funktionen "Lägg till bilder från din mobil" och upp dök den här
från 2015. Men hade något liknande på Instagram igår så jag är
uppenbarligen inte så variationsrik när det kommer till
bildkomposition. Aja.
Beskriv din kommande höst i tre ord?
Ta det lugnt (mitt nya mantra. Hoppas det hjälper. Det kommer att bli en ÖVERDJÄVLIG jobbhöst, men jag har försökt kompensera med ett minimum av måsten på fritiden. Hoppas det hjälper som sagt).
 
Vilka är dina bästa minnen från sommaren 2017?
Eh? Det hände väl inte något spektakulärt direkt. vilket inte automatiskt behöver betyda dåligt enligt mig. Jag jobbade rätt mycket, det var inte så önskvärt. På semestern var vi bara hemma och skrotade, det var jättehärligt men kanske inget man direkt lägger på minnet. Pass på den då.

Vad är det bästa/sämsta med hösten?
Det bästa: Höst känns lite som möjligheternas tid. En tid för förändring och nyskapande, vilket kanske låter motsägelsefullt med tanke på att jag är ganska förändringsobenägen. Men det är någonting med när allting kommer igång igen efter en sommar när allting bara flyter omkring lite halvslappt. Tillbaks till rutiner, köpa nya block och pennor, fylla i kalendrar, göra listor och PLANERA (låter helt perverst, jag vet). Sen tycker jag det är skönt att det blir svalare och att det inte är så mycket insekter och fästingar överallt. Och så kan man börja elda i kaminen och det vet ju alla att det är meningen med livet. Plus att det liksom är helt okej att burra ner sig i soffan med en deckare och filt och tända ljus, hade man gjort det i juli så hade folk trott att man var sjuk på något vis.
Det sämsta: Det är väl att det är så himla långt mellan semester och jul. Bara en enda futtig röd dag på hela hösten och den infaller på en lördag, så den har man ju ingen direkt nytta av. Och jag hoppar inte jämfota av lycka när det börjar bli minusgrader och halka heller.

Hur höstmyser du?
Se ovan. I soffan eller fåtöljen, med en brasa, en god bok/en bra film eller tv-serie, en kopp te/ett glas vin, något gott att äta, min man och hundarna. Gillar även långa promenader i färgglad bokskog, men det gäller ju lite mer året runt även om det är något lite extra visst med höstpromenader.

Vilka böcker har du planerat att läsa i höst?
Har alltid en jättelång lista över böcker som jag planerar läsa så det är inte direkt årstidsbundet. Just nu läser jag Den blå poetens kärlek av Lone Theils, De vackra döda av Belinda Bauer och Björnstad av Fredrik Backman, alla tre verkar lovande men de kommer ju inte precis att räcka hela hösten.

Dina 3 bästa hösttips – alla kategorier?
Köp ingenting!
Har sagt det förr, men jag kan säga det igen, jag blir så djävla provocerad av det här med "höstmode". Man måste inte köpa nya kläder varje gång det blir en ny årstid.
Ut! Det kanske inte är så lockande att ta en långpromenad när det blåser och regnar, men få saker slår känslan när man kommer in, får av sig alla blöta kläder och tar en fika i myskläder. AAAAH.
Koka soppa! Det finns få saker som är så gott och enkelt och billigt som soppa. Älskar soppa! Det är en annan bra grej med hösten också, att man kan äta soppa. Det gör sig tyvärr inte riktigt lika bra en solig högsommardag.

Hur ser din höstoutfit ut?
Kör samma outfit året om och ligger snäppet ovanför baglady. Narkotikajeans och nån tröja, gympaskor och  fleecejacka. Soft.

Har skol/jobbstarten fört med sig några insikter?Att det är läge att tagga ner, säga nej, prioritera sig själv.

Vad har du på to do-listan just nu?Köpa stolpar och nät till hönsgård. Bygga hönsgård. Bygga klart hönshus. KÖPA HÖNS. Det är väl det som ligger i pipelinen just nu, på lite längre sikt.

Några tips på hur man botar höstdeppigheten?
Jag har mig veterligen aldrig varit höstdeppig, så jag har inget att bidra med där.

Vad är två nya grejer du vill lära dig i höst?
INGENTING,
är det första jag kommer att tänka på. Kommer att ha så fullt upp med en massa svåra grejer på jobbet att det nog inte finns plats för mer.

Vilka serier rekommenderar du att följa?
Alla ska väl se fortsättningen på Stranger Things när den har premiär? I övrigt har jag precis börjat kolla på säsong två av Happy Valley och så repriskollar vi på Game of Thrones. Fan så enkelt när man vet vilka alla är.

Topp tre favoritdrycker i höst?Utan inbördes ordning: Kolsyrat vatten, vin, te.

Har du någon inplanerad resa för den närmaste framtiden?
Tjänsteresa till Danmark om några veckor. Inget jag ser fram mot direkt, ska väl erkännas.

2 kommentarer:

  1. Och du som (nästan) skulle flytta till Danmark :).

    Ska ni hägna in 100 m2 till hönsen för att skydda mot räven (och för att hönsen inte ska fly)? Hur högt maste ett sadant stängsel vara för att de inte ska kunna flyga över?

    Annika (som lär sig en massa om höns :) )

    SvaraRadera
  2. Tjänsteresa till Danmark är väl ändå det minst onda av alla tjänsterese-ting. ÄNDÅ hänger det som ett ok över mig. Hahaha.

    Hägnar in, dels för att hindra hönsen från att vandra iväg (min kompis' höns spatserade ut från hans 3000 m2 stora tomt, flaxade över grannens staket, gick via en öppen altandörr in i grannens vardagsrum och återfanns i grannens TV-SOFFA :D)
    Men det hör kanske mer till ovanligheterna, huvudsakligen bygger man för att skydda från rovdjur och -fåglar. Så hönsgården blir inte bara inhägnad utan ska även byggas med nättak, inte så mycket för att hindra hönorna från att flyga ut utan för att hindra hök och andra rovfåglar från att flyga in. Vår hönsgård kommer att bli c:a 2 m hög, men det handlar mer om att vi själva ska kunna gå upprätta därinne, tror höns generellt är mer intresserade av att picka och sprätta på marken än att flyga.

    SvaraRadera