söndag 31 januari 2016

Bye bye januari

Idag är det sista januari. Januari fram till trettondagen är helt okej om man har varit ledig och det har jag haft möjlighet att vara rätt många år i rad nu, januari några dagar efter trettondagen är väl också rätt okej för då har man inte jobbat på ett tag och det är nytt år och en känsla av nystart och sådär. MEN SEN. Fyfan vad jag hatar de här såkallade oxveckorna när allting bara är mörkt och kallt och besvärligt och jobbigt och allmänt jäveljävligt. Det lockar verkligen fram det sämsta i mig.

Men nu så! Februari känns ungefär dubbelt så bra som januari, och dessutom är den månaden så kort att det i princip snart är mars och de riktiga vårkänslorna börjar spira. Även om det är skottår i år och universum bjussar på en extra arbetsdag som man inte får betalt för (om man har månadslön).

Läste en engelsk bok igår och stötte på uttrycket BP i en tidsangivelse. Alltså att någonting hade inträffat "14000 years BP", och jag fattade ingenting, BC som i Before Christ har man ju hört talas om, men BP i annan betydelse än British Petroleum? Fick googla, och lyckades utröna att det stod för "before present". Alltså så djävla dumt, ALLT som inträffade i dåtid är väl för fan "before present"?  Ibland blir man trött.

Trött blir man också när man läser i hatboken "PEDAGOGISK FILOSOFI". Nu har jag tragglat mig igenom inledningen som handlar om helt irriterande menlöst abstrakta frågeställningar som "är tillvaron stabil eller föränderlig?", "vad är sant och vad är falskt?", men idag ska jag sätta tänderna i Platon. PLATON. Känner mig inte jätteupphetsad över detta. Måste nog boosta upp motivationen med en kexchoklad först, men sen djävlar. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar