måndag 1 februari 2016

IKEA-sabotage!

Ska hålla en kurs i Nose Work i helgen som kommer. I Nose Work ingår ett moment som heter "lådsök", där man gömmer en såkallad måldoft i en av många lådor, och hittills har jag använt mig av ett antal kartonger som jag samlat på mig. Men dels är det inte hundra optimalt eftersom kartongen är porös och suger åt sig lukt, och dels är jag så in i vassen trött på att ha det här klustret med kartonger ståendes och tar upp en massa plats mellan varven.
Så jag har varit på jakt efter några smidiga stapelbara ogenomskinliga plastboxar med lock ett tag nu. Det finns ju en uppsjö av dom, men eftersom jag ska ha ganska många är jag inte jätteintresserad av såna som kostar typ 99 kronor styck, vilket rätt många gör. Merparten är också genomskinliga, vilket jag inte är intresserad av eftersom Nose Work går ut på att få hunden att använda luktsinnet och inte gå på synintryck. Men på IKEA hittade jag svarta lådor med lock för 25 kronor styck, nästan för bra för att vara sant kan man ju tycka. FÖR BRA FÖR ATT VARA SANT, skulle jag bittert vilja tillägga så här i efterhand. Det är nämligen så här, att jag avskyr IKEA, jag dör jämmerdöden i själen bara av att tänka tanken på att baxa omkring en gnisslande kundvagn på TAG-SJÄLV-LAGRET och stånga mig fram bland högfunktionella hillbillies som febrilt försöker lokalisera hyllplanet TAGE eller garderobsdörren FINN. Har inte varit på IKEA för egen maskin sedan år 2000 eller däromkring (bortsett från ett par gånger när jag blivit medtvingad som sällskap), och det är jag fullkomligt nöjd med.
Just den här produkten gick inte att beställa på ikea.se heller, vad är det för djävla trams liksom? Men listiga jag skickade bud med Nikky när hon ändå skulle dit, men just den gången när allting annat klaffade så fanns lådorna, men inte locken, och locken är ju en del av själva grundtanken med att gömma något i lådor. Och vad är det för sjuk jävel som köper BARA LOCK, kan man ju verkligen fråga sig?
Blev lite bitter men tänkte att det var gott om tid och att det nog skulle ordna sig, folk åker ju till IKEA stup i kvarten och någon borde väl kunna förbarma sig över mig? Har nu slängt ur mig frasen "ingen som ska till IKEA?" till både kreti och pleti cirka tiotusen gånger utan att få napp, och nu börjar det bli lite väl mycket i elfte timmen för att jag ska kunna förlita mig på andras välvilja, så i helgen beslöt jag mig för att ta tjuren vid hornen och åka själv när jag ändå hade utsocknes ärenden efter jobbet.
Kollade lagersaldo på den där djävla lådan SAMLA så sent som igår kväll, och då fanns det över 200  stycken i lager i både Älmhult och Helsingborg. Men idag finns den ingenstans! Vem i helvete kan köpa 200 lådor över en natt? Uppenbarligen inte jag. Det är väl det här djävla LEAN och Just In Time som gör att mina lådor befinner sig på väg någon annanstans, men alltså HELVETE OCKSÅ. Det känns nästan som sabotage. Idag var dessutom enda dagen jag hade tid att göra en sån här utflykt till helvetet. Nu lutar det åt plan B. Genomskinliga lådor från Jula och en sprayburk med miljövidrig färg eller något annat som gör genomskinligt mindre genomskinligt.

Så kan det gå. Okej, jag slapp i alla fall att åka till IKEA. Inget ont som inte har något gott med sig.

2 kommentarer:

  1. Nosework är ju ett modernt påfund i min hundvärld. Kan du inte ha doften i en snusdosa? När vi tränade sök så hade jag Ebbas belöning i snusdosor hos figgarna.
    Naturligtvis inte lös-snus-dosor utan portions-snus-dosor.
    Men, de kanske är för små?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, alltså själva måldoften har man i någon liten ask, men sen är det ett moment som heter "lådsök" där man ska ha x antal likadana lådor och så ska hunden hitta måldoften i en av dom. Men detta har ju löst sig nu tack vare min nya vän HARALD NYBORG :)

      Radera