söndag 3 januari 2016

Vad är det för dag?

Är sådär härligt dagvill som man kan bli när man är långledig. Men idag var det visst söndag, upptäckte jag. Mest för att brödet började tryta, jag bakar alltid två bröd varje söndag och de räcker ganska så exakt en vecka. Såna bra grejer att hänga upp sin tillvaro på om tideräkningen i övrigt skulle kapsejsa, plus att det är gott med eget bröd. Här är receptet om någon skulle ha missat det. Det är inte nödvändigt att följa det slaviskt. Har till exempel bytt ut agavesirap mot närproducerad flytande honung och havregryn mot rågflingor, plus att jag har i en skvätt kross också. Men det är alltså inte så kinkigt.

Vad som är kinkigt är däremot hemtentan om MAKT. Jag sliter som ett djur, och då menar jag kanske mer som den stackars hästen Boxer i "Animal Farm" än till exempel en tax som har snott min filt (det var lite dragigt i det hörnet där jag bredde ut mig med mina tentagrejer) och nu ligger bekvämt nedbäddad bakom mig. Alltså, jag är fan så mycket bättre på att ta reda på fakta än att svamla på om ingenting. "Följande begrepp är värda att beakta: Sanning, tradition, skola, negativ respektive positiv frihet, exkludering, kunskap, bedömning - betyg, demokrati" står det i anvisningarna. Har väl fått med "tradition", "skola", "kunskap", "exkludering" och "demokrati" så här långt. Fem av nio, det är ju rätt starkt jobbat ändå. Fast jag misstänker att det inte räcker med att nämna dom sådär lite i förbigående. Allt ska ju hänga ihop på något djävla vis.

Sen har jag ju ett par andra kurser jag trälar med också. En i arbetsmiljö och en i djurrätt. Fast de är mer konkreta. Däremot inte så konkreta att de inte tar tid i anspråk. I arbetsmiljökursen är det deltenta på fredag och den har jag inte ens börjat läsa till än. Ska börja med det imorgon tänkte jag. Så är det två projekt som ska lämnas in veckan därpå, men där är jag nästan klar med det ena så jag tänker att det är gott om tid. I djurrättskursen är jag klar med alla inlämningsuppgifter, och de var inte direkt få, så nu återstår bara sluttentamen, som är den 14. PUH. Ja, men det är ju bara att knoga på. 

Det ryktas (via min man som pratat med en av grannarna, men min man är faktiskt helt värdelös på att återberätta skvaller) att ambulansen har hämtat onda grannen Katla strax innan nyår, och att Tengil är oförmögen att klara sig själv så han är också "hämtad", men det tror jag när jag ser det. Det är väl inte direkt så att jag önskar döden på dom, för mitt vidkommande räcker det med att de flyttar någon annanstans, vilket de med jämna mellanrum påstår att de ska göra "för att de inte trivs", men med tanke på att vi hört det till och från sen omkring 2010 så verkar det ju gå rätt trögt med flyttplanerna. Vad som felades Katla var oklart. Ja, att det inte står rätt till i hjärnkontoret på henne var ju inget nytt, men jag har alltid betraktat henne som kärnfrisk. Onda människor har ju en tendens att vara det medan goda dör i förtid. Och jag tror hon kommer att sega sig kvar i detta livet av ren elakhet, men har man blivit hämtad med ambulans får man väl ändå anta att det inte bara är en bruten nagel. Och Tengil är ju 80+ någonting, fast det behöver ju inte betyda ett smack. Min pappa fyllde 80 härförleden och när min syrra skulle ringa och gratulera så hade han inte tid att prata för han skulle iväg och träna. Och när jag ringde för att gratulera några timmar senare så var han ute och efterdrog bultarna till vinterdäcken. Men Tengil är rätt skröpplig och kan uppenbarligen inte reda sin tillvaro på egen hand. Vi får väl se var det här slutar. Förhoppningsvis med en ny granne som inte beter sig som djävla Gestapo.

Nu ska jag fixa tacos, eftersom jag fick ett sug efter det idag. Alltså, mitt mera vegetariska liv har ju inte börjat så bra, skyller på att biblioteket har stängt så jag har inte kunnat hämta mina inspirationsböcker som jag beställt. Men någon av mina cirka 3 läsare kan kanske dela med sig av något smaskigt recept? Ja, Mirre, jag tittar på dig nu. Så har du något att blogga om. MOHAHAHA. 

1 kommentar:

  1. alltså just för att du pratar om tacos. vsg veganskt och gott som saaaatan: http://www.epicurious.com/recipes/food/views/roasted-beer-and-lime-cauliflower-tacos-with-cilantro-coleslaw-51253830

    /thesonj

    SvaraRadera