torsdag 28 januari 2016

SPANIEN!

Puh, det gick ju vägen. Efter en rätt tveksam första halvlek där ryssarna, rätt barskt coachade av den numera rätt så frodige Torgovanov, ledde nästan hela tiden, tog sig spanjorerna samman och visade var skåpet skulle stå. PUH. Nu kan det gå som det vill med resten av EM (dvs: dags för den vanliga dosen av kritiskt gnälliga omvärldsbetraktelser som inte utspelar sig på en handbollsplan) eftersom Sverige  har fixat den där åtråvärda OS-kvalplatsen. Men det är inte KLOKT. Om man som jag följt herrlandslaget i handboll sedan de gyllene åren på 1990-talet, då Sverige var med i varenda mästerskapsfinal som fanns i hela världen och således var självskrivna till vartenda OS, VM och EM, så känns det ju lite snopet att sitta och jubla över att de nu är betrodda att spela en djävla OS-kvalmatch. Det vill säga, det är långt ifrån självklart att de ens behöver tänka på att fixa biljetter till Rio. Men ja, det är andra tider nu, och man kan inte sitta och haka upp sig på gamla minnen.

I övrigt har detta varit EM:et där allting hände. Norge har skrällt för första gången i en mansålder (på herrsidan, Norges damlag är äckligt svinbra) och slagit stornationer som Kroatien, Polen (på hemmaplan) och nu senast FRANKRIKE. Vem hade trott det? Sen fick ju då Danmark, som hittills vunnit alla sina matcher utom den mot Sverige där det blev oavgjort, däng av Tyskland, vilket också är lite överraskande eftersom Danmark är äckligt svinbra och Tyskland kommer med ett pojklag...nä, men så himla rutinerade är de i alla fall inte.
Men det konstigaste av allt var när Kroatien skulle spela mot Polen och det hette innan att "Kroatien måste slå Polen med minst 11 mål för att kunna gå vidare" och alla tänkte HAHAHAHA, ja, det går ju inte ens i handboll. Jo, möjligen mot någon blåbärsnation i början av en turnering, men knappast i ett EM för där är alla lag bra, och definitivt inte så här sent i turneringen för då har ju dom sämsta lagen åkt ut. Och just den här turneringen har varit EXTREMT jämn och jättemånga matcher har slutat oavgjort eller avgjorts med uddamål, men alla hade nog räknat med att hemmanationen Polen skulle ro hem det här rätt så lätt. OCH SÅ BRYTER POLEN IHOP FULLSTÄNDIGT inför fullsatta läktare på hemmaplan, och Kroatien vinner med 37-23.

KAN BARA HÄNDA I HANDBOLL, som vi ju brukar säga. Nu får Polen, istället för att spela semifinal och ha vittring på medaljer, möta Sverige i en snöplig match om sjunde och åttonde plats imorgon. Så kan det gå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar