onsdag 13 januari 2016

Saker att störa sig på i trafiken

Jag försöker att inte reta mig på folk i trafiken. Vet det finns människor i min relativa närhet som kan framkalla kraftigt blodtryckshöjande känslor bara för att folk inte blinkar när de ska ur en rondell eller liknande. Inte så att jag tycker att man ska bete sig hur som helst i trafiken (VERKLIGEN INTE), men det är ju så extremt lite man kan göra åt det mer än att kanske tuta irriterat (om man inte går all in i rollen som egenutnämnd trafikpolis och kör ikapp folk, tvingar dom ett stanna och läxar upp dom rejält).
Men just idag irriterar jag mig, på förekommande anledning, orimligt mycket på folk som:
1. Envisas med att köra jättelångsamt, typ i 60 km/h när det är 100 på 2+1-väg när det är enfiligt, och sen när det blir tvåfiligt och man förbereder sig för att köra om så gasar de iväg i 130 km/h. VARFÖR?
2. Tvärbromsar och sniglar förbi fartkameror i 60 km/h när det är 100, för att sedan blåsa på i 130 km/h igen så fort fartkameran passerats. SLUTA UPP MED DET.  Det är inte så att man blir belönad för att man kör extra långsamt, att man får något slags kompensation i ickeböter för varje tiotal kilometer man sänker hastigheten under hundra meter. I-DI-O-TER.

Mvh
surbilist_68:a

1 kommentar:

  1. Åkte hem från universitetet här om kvällen med en kurskamrat som tappade farten så fort hon växlade, och inte använde vindrutetorkarna en enda gång på den 30 minuter långa färden i snöfall! Tror att jag glömde att andas så många gånger under bilfärden (genom Stockholms innerstad) att minst en hjärncell dog.

    SvaraRadera