fredag 1 januari 2016

Nytt år och nya tag

Såhär blev nyårsafton:

Vi åt "nyårssupé" (fan vet varför det ska kallas det?), bestående av helstekt örtmarinerad kotlettrad (från glad gris som fått gå ute och böka, obs), delikatesspotatis, sås huvudsakligen bestående av creme fraiche och spadet i stekpåsen och som var to die for, och till det drack vi bubbel. Finns ju ingen anledning att spara allt det festliga till tolvslaget. Sen kollade vi på "Jedins återkomst". Det var ju ett förfärligt misstag. Star Wars-filmer kräver att man, åtminstone jag, är SPIK NYKTER. Och nu hade jag ju ett par glas mousserande vin "innanför västen" och då gick det som det gick. Det vill säga, jag somnade. Det gör jag så fort jag får lite alkohol i mig nuförtiden. Jättepraktiskt, hinner aldrig bli full och ställa till med några dumheter, men det är ju lite B att somna mitt i en film. Skyller detta på kejsaren. Han var förfärligt långrandig, och de där rymdljuden när de slåss med ljussablar är så sövande.  

Ja, så jag dök väl i säng vid halv elva eller så? Så himla gött att ha blivit så gammal och klok att man ger fan i att sitta uppe och invänta tolvslaget bara för att vråla "gott nytt år" till Gud och halva världen, när man nu en gång för alla inte är någon kvällsmänniska. I morse däremot, studsade jag ur sängen pigg som en lärka. Åt frukost och powerwalkade 12 km innan de flesta ens hunnit lyfta huvudet från kudden.

Boris klarade nyårsafton riktigt bra, tack vare Sileo munhålegel som han fick intryckt under läppen varannan timme och vid tolvslaget var han som en zombie. Han skällde en del, men det var ju inte alls sån cirkus som det brukar vara när han far omkring som ett jehu och försöker välta möblerna för att hitta någonstans att gömma sig. Så det gick över förväntan. Bäst var ändå att han var sig själv igen i morse (okej, kanske lite seg, men det är svårt att veta med en stor hund som är på det tolfte året, han är inte direkt naturpigg om man säger så). Vi har provat någon annan medicin något annat nyår, men dels hjälpte den inte och sen var han ändå liksom helt zonkad i flera dagar efteråt.

Sen var det i och för sig ett VÄLDIGT lugnt nyår här måste jag säga, inte alls så mycket okynnessmällande som det brukar vara. Vad det nu beror på, har lite svårt att föreställa mig att folk helt plötsligt har tagit sina förnuft till fånga och börjat tänka på andra än sig själva. Till exempel djur, både vilda och tama, miljö (vet ni hur mycket tungmetaller det finns i nyårsraketer? och de FÖRSVINNER inte bara för att man skjuter upp det hundra meter i luften om någon nu trodde det) och sen kan man ju faktiskt även skänka en tanke på alla människor som flytt från krig, de behöver väl inte få sina nerver sönderskjutna mer än vad som redan skett bara för att vi vänder blad från 31/12 till 1/1. Skräpar ner till förbannelse gör det också, inte nog med att raketerna far iväg och landar lite varstans, det verkar dessutom vara helt legitimt att lämna kvar lådor, uppskjutningsanordningar och tomma tändsticksaskar på marken där man stod. Så himla onödigt. Vill man till varje pris se fyrverkerier kan man väl kolla på tv. Eller på youtube, där finns ju allt.

Nu är det 2016, och därmed också dags att ta tag i hemtenta om MAKT och lite andra inlämningsuppgifter som ligger och pockar på uppmärksamhet. Ja, inte idag, någon djävla måtta får det väl ändå vara även om man är pigg och alert. Men imorgon får det vara färdigslappat, då får det vara hej och hå, tagelskjorta på. 

Jodåsåatt. Årets första blogginlägg får härmed anses vara färdigskrivet.

3 kommentarer:

  1. Åh! Hemtenta om makt låter som något jag skulle gilla :-D
    Själv sitter jag och smygpluggar Jöken. Har tenta om 11 dagar, och fattar exakt noll (NOLL) av det jag läser. Skyller på värk och morfinplåster, för så här dum i huvvet är jag inte! På söndag kommer i alla fall några av mina studiekompisar hem till mig och vi ska köra en mangling av hjärncellerna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hade man bara fått skriva om makt lite sådär i största allmänhet eller så som man själv upplever den så hade det gått som en dans. Nu ska det vara "likheter och skillnader i olika maktperspektiv" (läs: hur olika gubbar har tyckt om makt) och "samspelet mellan makt och kunskap" (där andra gubbar har tyckt andra saker) och det är BORING. Fast JÖK är väl inte heller så upphetsande har jag för mig.

      Radera
    2. Makt ur olika perspektiv låter intressant.

      Jag älskar JÖKen. På riktigt! Har alltid velat bli advokat, det här är väl det närmsta jag och rätt jag kommer :-)

      Radera