fredag 21 augusti 2015

Värmen just nu har alltså ingenting med den heliga Birgitta att göra om någon trodde det

Amen alltså herregud, läste precis på Facebook att någon tyckte att man skulle "passa på att njuta av den sköna brittsommaren". För helvete, det är AUGUSTI. Såvitt jag vet är det fortfarande juni, juli och augusti som är de såkallade sommarmånaderna, och augusti är ju långt ifrån slut än. Plus att det väl är någon slags naturlag att hur eländigt sommarvädret än har varit så är det ALLTID varmt kring tidpunkten då skolorna precis har börjat, så det är väl inget att hetsa upp sig över.

Brittsommar är när det blir varmare och soligare än vanligt på hösten, vanligen omkring den 7 oktober då Britta (och Birgitta) har namnsdag. Det finns en skröna som säger att den heliga Birgitta tyckte att det var lite väl kallt och ruggigt häruppe i Norden, det var väl efter att hon varit i Rom och lapat sol kan man väl tänka, så hon bad till högre makter om lite extra sommardagar och Gud bara: okej då, men du får vänta till oktober. Så ligger det alltså till, så att börja dividera om brittsommar i augusti går alltså verkligen inte för sig.
Skärpning, kretiner.

3 kommentarer:

  1. Indiansommar hörde jag men iddes inte forska vidare i vad detta innebar eller var... //Tinna och taxarna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det heter indiansommar i USA och Kanada (där begriper de sig inte på den heliga Birgitta), för om det blev varmt på hösten så gick indianerna på buffeljakt. Eller nåt i den stilen. Men det är i princip samma sak.

      Radera