fredag 28 augusti 2015

Miss Diss strikes again, just watch me

I morse spelades låten Words av F R David, en gammal goding från 80-talet som det ändå inte var riktigt rumsrent att lyssna på när det begav sig därför att den var "mesig" och själv var man ung och tuff. TACK GODE GUD att man är 47 och kan få tycka vad man vill, säger jag bara.

Hon som pratade (Lisa Tallrot) presenterade dock artisten som Eff Ar Dejvid, med engelskt uttal alltså. Men herregud. Det vet väl alla att han är fransman, visserligen född i Tunisien, men det är ju ett gammalt franskt kolonialvälde där engelskan icke göre sig något större besvär. Blir så chockad när folk som pratar på radio uppenbarligen inte har en aning om sånt som man själv tycker är ungefär lika självklart som att solen går upp i öster och ner i väster, som det här till exempel.  Vet ej vad man har för krav på folk som har som jobb att orera i en radiostudio, men allmänbildning verkar inte vara en av dom.

Med vänlig hälsning, en som igår fällde uttalandet "Va, ligger Uddevalla vid havet?". Men jag pratar ju åtminstone inte på radio.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar