fredag 1 mars 2013

Mars april har knopp i håret

Precis som jag avslöjade redan i måndags var rätt svar i veckans omgång av STEG FÖR STEG "Timbuktu". Tycker dock det var rätt så fattiga ledtrådar, typ den första handlade om själva staden och allt annat hade anknytning till artisten. Men i alla fall. Rätt svar är alltid rätt svar.

Igår höll jag på att krocka med ett viltsvin. En stor djävla galt som var ute och lodade helt bekymmerslöst på väg 19 i arla morgonstund. Och vad är det med vilt som gör att de till varje pris måste kasta sig framför, i det här fallet, 1400 kg Volvoplåt för att komma till skogen på andra sidan vägen istället för att vända tillbaks åt samma håll de kom ifrån? Attans kvickt gick det i alla fall från att vara viltsvin som går och strosar i godan ro till att vara viltsvin som rusar mot en (eller mot skogen, men det får ju samma effekt) med en hastighet som närmar sig ljusets. Tur att det inte var halt och att bromsarna är bra. Tack till bilmekaniker-Salvatore som gjorde jobbet och till mig själv som betalade dyra pengar för att få det gjort.

Var på biblioteket igår för att lämna tillbaks böcker, men skenade till deckarhyllan och slet åt mig Vårlik och Den femte årstiden av MONS Kallentoft efter rekommendation av randigkatt. Jag är inte den som inte kan ge författare en andra chans, så vi får väl se hur det går.
Och nu är det äntligen mars. Solen skiner och har så gjort i flera dagar, men snötäcket över Ankeborg verkar vara gjort av kevlar eller något annat synnerligen motståndskraftigt, för barmarken låter vänta på sig. Men snart så måste väl till och med detta års upplaga av Kung Bore gå och dra något gammalt över sig, kan man ju tycka.

1 kommentar:

  1. Das pätimäter rekommenderar: http://www.expressen.se/nyheter/varning-for---viltsvin/

    SvaraRadera