lördag 30 mars 2013

2013, året då påskharen får ligga med jultomten

Jaha, men oj vad här var dött och övergivet då. Beror det på att det är påskhelg och solen skiner och man är ute och gör härliga utflykter i skog och mark och njuter av alla vårtecken, plockar tussilago, gräver trädgårdsland och dricker kaffe i vårsolens härliga sken?

HA HA HA.

Långfredagen tillbringades visserligen ute i skog och mark, men det var minusgrader och snö och inte det minsta vårkänsligt där vi stod och grillade korv med snöflingorna yrande omkring oss. Under natten föll det sedan en decimeter tung blötsnö som kostade både blod, svett och tårar att skotta bort i morse. Eller okej det var kanske att överdriva, låt oss nöja oss med svett och en och annan svordom. Tappade helt och hållet lusten att befinna mig utomhus i detta snöiga helvete, så dagen har mestadels tillbringats på sofflocket faktiskt.

Sitter nu och smälter en gigantisk påskmåltid. I vanliga fall är jag extremt bra på att lägga upp lagom mycket på tallriken, så att man blir exakt lagom mätt men ändå så att man står sig ett tag och inte är vrålhungrig igen efter någon timme. Men idag misslyckades jag uppenbarligen med att bedöma vad som var lagom mycket, och gott var det också, så jag smaskade på fastän jag var mätt efter cirka halva måltiden. Så nu sitter jag här som en djävla boaorm som just har tryckt i sig en antilop med horn och allt. Julbordskänslan, ni vet. I hate it.

Funderar på att ställa om klockorna redan nu så att detta är gjort. Tycker det är så djävla pinsamt att missa omställningen till sommar/vintertid, som om man var helt bakom flötet och inte klarade av att ha koll på någonting. Som tur är står inget på agendan imorgon, annars brukar den ständiga ångestkällan vara om mobiltelefonen (som jag använder som väckarklocka) ställer om sig själv eller ej.  Men nu har jag ju en SMARTPHONE så den borde väl fatta sånt av sig själv? VÄL? Jaja, eftersom jag inte har någon tid att passa så är det ju ett gyllene tillfälle att testa detta i såkallat oskarpt läge. Sen gäller det bara att komma ihåg detta till nästa gång det är dags.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar