tisdag 19 mars 2013

När slöheten nått oanade höjder

Är skittrött eftersom jag vaknade cirka en gång i timmen i natt på grund av stormen. Ja, alltså inte av stormen i sig, för den kom ju som sagt av sig, men för att kolla om vinden tilltog, om de där 30 centimeterna snö hade börjat falla än, ska man i så fall ge sig ut på vägen klockan fem på morgonen, ska man vänta tills det blir ljust, ska man rent av stanna hemma hela dagen, hur ska det då gå med ditten och datten på jobbet, hur akut är det, kan det vänta, hinner jag jobba ikapp? Ibland önskar jag att det fanns en stor djävla OFF-knapp i hjärnan så att man bara kunde få sin välbehövliga skönhetssömn när man som mest behöver den.

Sitter nu här och vegeterar i soffan. Kommer på att jag kanske har böcker som måste lämnas tillbaks på biblioteket. De av MONS Kallentoft som jag lånade för ett bra tag sedan. Är nästan klar med Den femte årstiden, men sedan väntar Vårlik som är lika tjock som den förra. Min läshastighet imponerar inte för närvarande kan jag väl säga. I alla fall. Klickade upp bibliotekets sida och skulle logga in för att låna om. Ja, då skulle man plötsligt kunna sitt lånekortsnummer. ÅÅÅÅH vad jobbigt. Behöva resa sig och gå säkert tio meter. Det var nästan så att jag tänkte att jag kunde ta lite biblioteksböter bara för att slippa röra mig ur fläcken, men sedan besinnade jag mig och gjorde en hjälteinsats. Nu behöver jag i alla fall inte känna stress över att jag inte orkar engagera mig hämningslöst i Malin Fors och hennes sumpiga liv och trista kollegor på Linköpingspolisen. Ledsen, MONS, men det är för mycket runtomkring-dravel för att jag ska vilja sträckläsa.

Skrapade tio (10) trisslotter och vann trettio (30) kronor. Plötsligt händer det.  Men inte mig, uppenbarligen. Förra veckan spelade jag på Lotto, vi har ett spelbolag på jobbet och det var min  tur. Har inte spelat på Lotto sedan 80-talet så jag var tvungen att fråga hur man bar sig åt. Det var 228 miljoner i potten, jag satsade 300, vann 65 och Svenska Spel skrattade hela vägen till banken. Hodeladi hodeladi hoppsan vilken dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar