söndag 17 mars 2013

Right beside you

Idag har varit en FLITENS dag. Vaknade tidigt, med en seg och trälig huvudvärk som inte ville ge med sig. Struntade i den och gick ut i solen istället. Travade backe upp och backe ner i ett par timmar. Vill man ha kuperad terräng så ska man absolut bo i Skåne, jag skämtar inte. Här är så kuperat att man skulle kunna tro att Skaparen gjorde ett första utkast och knölade ihop det lite i vredesmod för att det var någon detalj som Han inte var riktigt nöjd med, men sedan ångrade Han sig och tänkte: Äh vad fan, det får väl duga så här. Och så bredde Han ut Skåne och slätade till lite här och där och så blev det som det blev. Kuperat på sina ställen, platt på andra.

I alla fall. Solen sken från en klarblå himmel och man kunde ana någon enstaka plusgrad. Nu är det ju ingenting att glädjas åt i det långa loppet eftersom SMHI har utlovat mer snö i veckan som kommer. MER SNÖ. Jag lägger mig snart ner och dör jämmerdöden om den här vintern inte tar slut snart. Men det är ju bara att "gilla läget" som alla klämkäcka väder-okänsliga svin jämt kläcker ur sig. Knatade på i ett så bra tempo det nu går i sällskap med  två taxar som jämt vill stanna och glo/nosa/kissa och inte är speciellt synkade med varandra, och fick ändå igång lite puls i uppförsbackarna. GÖTT. Vill inte tappa precis all kondition som jag så mödosamt skrapat ihop bara för att jag ska ta det lite lugnare på grund av höftmuskelskadan från helvetet. Men gå går ju bra nu. Bara det att kunna gå utan plågor är ju så att säga ett stort steg (obs, vitsigt) framåt. Känns mycket bra.

Kom hem från den härliga promenaden, tyvärr fortfarande i sällskap med min o-härliga huvudvärk. Bakade ut bröd som stått och jäst under tiden, åt en apelsin och löste ett korsord.  Sedan satte jag bulldeg på jäsning och sedan började vi med vårbruket. Tillverkade såkrukor i tidningspapper, fyllde med jord, påtade ner frön. Fyra sorters tomater, tre sorters gurka samt en sorts purjolök står nu lite överallt (nackdelen med att dra upp sina egna plantor från frö: det står trehundra miljoner fula plastlådor lite överallt under en period). Gjorde en paus mitt i och bakade ut bulldegen, sedan var det bara att harva (obs, vitsigt IGEN) vidare med fröna. Men nu är det klart! Nu ska det bara bli vår också, men det kan väl inte dröja så DJÄVLA länge till nu? Va? Va? Va?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar