tisdag 12 mars 2013

Ska det vara så här?

I morse kom jag ner i köket och kastade en snabb blick på termometern. -2,1 grader, jamen det fick väl duga. Tittade sedan en gång till och upptäckte att det var -12,1 grader. AMENVADFAAAAN. Vet inte vad vårens motsvarighet till Kung Bore heter, men whoever you are: Kom fram. Det är dags nu.

Körde till jobbet och var tvungen att köra skitsakta sista biten eftersom Queens Bohemian Rhapsody spelades på radion. Mmm...älskar Bohemian Rhapsody. Den är så härligt svulstig och precis när man tror att man har fått grepp om hur den går så tar den utan att skämmas det minsta några raska steg åt ett helt annat håll. Men den varar ju tyvärr inte i evighet utan jag fick snigla in på jobbparkeringen och falla in i Luthers stränga armar.

Jobbade som ett litet as och åkte sedan för att få massage och avkoppling. Det var en härlig stund som dock förstördes eftersom jag i ett svagt ögonblick lovat att "svänga inom" Ica Maxi för att köpa hundmat, eftersom min massör (eller heter det massös om det är en kvinna? det låter lite...oanständigt) håller till i närheten. För ett tag sedan bytte vi till Magnussons hundmat som endast innehåller svenskt kött. Känns faktiskt viktigt att påpeka det i dessa tider. Sedan kan man ju undra varför ett svenskt företag väljer att döpa sin svenska hundmat till just "Meat & Bisquit Adult", för det känns ju inte särskilt svidisch om ni frågar mig.

I alla fall så finns denna hundmat bland annat i Ica Maxis sortiment. Det är ju smidigt att kunna handla hundmaten när man ändå handlar mat istället för att behöva köra inom djuraffären, så jag högg en kundvagn på Ica Maxis parkering och började sträva mot ingången. De där kundvagnarna är ju stora som hangarfartyg och man behöver i det närmaste skepparexamen för att manövrera dom. Den här hade något fel på hjulen, vilket 99 % av alla kundvagnar verkar ha, så den var skitsvår att styra och gick liksom bara att köra åt ett håll. På Ica Maxi har de dessutom en sån där idiotisk entré med stora glasdörrar som svänger runt av sig själva och så ska folk försöka tränga sig in i en sån där glas-sektor med vagnar och kassar och ungar och allt och så är det alltid någon som kommer för nära så att hela skiten stannar. VEM KOM PÅ DETTA? Stryk skulle den personen ha om ni frågar mig.
Segade mig fram genom Ica Maxis varugångar med min dysfunktionella vagn. Jag vet precis hur helvetet är konstruerat. Det är inte alls några svavelosande djävlar som hetsar en att skyffla in kol i den eviga skärselden, nej, det är att dra runt en ostyrbar kundvagn på ett orimligt stort Ica Maxi och leta efter saker som med jämna mellanrum byter plats på hyllorna så att man inte hittar någonting och att rafsa åt sig smör, mjölk, ägg, pålägg och lite frukt tar en halv arbetsdag.

Genomled skärselden och kom ut med livet i behåll, men det var knappt eftersom jag dels var dödstrött efter jobb och massage och dessutom hade ett blodsocker som låg och skvalpade någonstans i jämnhöjd med fotknölarna. Jag kom hem samtidigt som mi man fastän han slutar två timmar senare och det är det där DJÄVLA Ica Maxis fel. När vi packade upp kassarna så ifrågasatte min man först varför jag köpt riven ost (svar: för att jag HATAR att riva ost och den som konstruerade rivjärnet kan ju inte vara riktigt klok någonstans) och sedan varför jag hade köpt nötmjöl (svar: för att jag var nyfiken och ville testa ett recept på nötskorpor som lät så himla gott). Båda ifrågasättandena skedde genom att han berättade hur "lätt" man kunde riva sin egen ost, alternativt mala sina egna nötter till mjöl. Då var det nära att han INTE kom därifrån med livet i behåll kan jag väl säga.

Sedan var det bankpapper som skulle läsas och avtal till byggfirman som ska lägga om taket som skulle skrivas på och orange kuvertet skulle öppnas och ögnas igenom. Min pension, givet att jag jobbar till jag är 65 beräknas vara 14 600 kr i månaden. Känns ju inte som att ett liv i sus och dus väntar direkt, så här får man nog gneta på med pensionssparandet. Har ju i alla fall 20 år på mig och får Reinfeldt bestämma så blir det kanske ytterligare ett antal år att sträva vidare på.

Landade i soffan och kollade på söndagens avsnitt av Brottet 3 samt ett avsnitt av Breaking Bad. Sedan var kvällen i det närmaste slut. WTF?  Det är Ica Maxis fel, som stal både tid och ork från mig. SUCK. FUCK. Osv. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar