torsdag 31 maj 2012

Senaste nytt från Törnrosdalens befrielsefront

För er som inte riktigt hängt med i händelseutvecklingarna i Grannfejden 2 finns tidigare händelser här och här.

Onda grannarna Tengil och Katla lider svårt på sin sida av staketet. De står liksom inte riktigt ut med att vi inte har en lika fascistoid inställning till trädgårdsskötsel som dom, utan att vi tycker att det är lite charmigt när det är grönt och lummigt och inte allting växer i givakt i spikraka rader. Och att dessutom inte genast korrigera rena vansinneshandlingar, som täckodling, när de har sagt till. Visserligen inte till oss, men nog ska väl en syrlig kommentar som uttalats i tomma luften på andra sidan staketet vara ett tillräckligt tydligt budskap? Och så gör vi ändå inte som dom vill. En sån makalös fräckhet.
Så härom dagen rann väl sinnet till på de onda gamlingarna och de satte sig och författade ett anonymt brev. Nu behöver man ju verkligen inte vara en nära vän till Sherlock Holmes för att lista ut vem det var skrivet från eftersom det bara finns en granne som klagar, som inbillar sig att det finns något som stinker i vår trädgård, som känner sig personligen kränkta av sniglars existens, och som slutligen använder ordet "skit" om allt som existerar på andra sidan staketet. Elementärt, min käre Watson.
Här är brevet:

Till ägarna som bor på [vår superhemliga adress]:

Allt ogräs går ej att köra av med gräsklippare vilket ni tycks tro. Gå längs staketet och rensa väck skitet som finns i snåren så kanske sniglarna inte trivs. Samt gör något åt stanken som kommer särskilt när solen steker Obs! de är 3:e året som de osar. 
TACKSAM FÖR ÅTGÄRD
OBS! Soptippen är öppen tisdagar och torsdagar. 

Ens spontana reaktion blir ju genast att skriva ett svarsbrev med upplysningen Psyk-akuten har öppet varje dag, men det vore väl att sänka sig till samma nivå och så roligt ska vi inte ha. Är det bråk de vill ha (och det är det ju uppenbarligen) så ska de verkligen inte få det. Cold silence treatment är väl den bästa medicinen.


Det här är uppenbarligen en vy som höjer blodtrycket till ohälsosamma nivåer. Det lilla röda huset är Tengils och Katlas trädgårdsskjul (deras hus syns inte i bild). Det är alltså här, på denna sida staketet, som ALL VÄRLDENS ONDSKA i form av ogräs, mördarsniglar, fåglar, svampar, igelkottar, mullvadar, etc etc etc, frodas och sprider sig likt målsökande robotar genom grannskapet. Vi tycker väl mer att ondskan bor på andra sidan staketet. Döm själva.

5 kommentarer:

  1. Skulle gissa att Tengil och Katla är pensionärer, alt sjukskrivna, med alldeles för mycket tid till sitt förfogande.

    Men det vore otroligt roligt att se er i Grannfejden :) !!! Antagligen skulle de hänga sig själva, och du framsta som en oerhört sympatisk person med huvudet rätt paskruvat.

    Kan lite smicker fa dig att ringa Robban?

    Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tengil och Katla är urgamla, vi går bara och väntar på att de ska trilla av pinnen. Tyvärr verkar de alldeles oförskämt pigga för sin ålder. Tengil (80) stapplar runt kvarteret med sin hund tre gånger om dagen, Katla (75) kör åkgräsklippare. Och därefter handjagare för att jämna till. Och därefter ansar hon kanterna med sax (har själv bevittnat detta). De kommer att leva i evigheter.
      Grannfejden är nog inget för mig, tror dom MÅSTE framställa i en ofördelaktig dager för att det ska bli bra tv. Dessutom utspelar ju sig 90 % av programmen i Skåne allaredan, behöver inte späda på statistiken ytterligare :-D

      Radera
  2. Min blodtrycksmedicin!! Hit med den! Vet inte om jag hade haft förmågan att hålla mig lika cool som du.

    SvaraRadera
  3. Hörrödudu. Dina mördarsniglar har spridit sig ända upp till vår trädgård i Stockholmstrakten. Rådjuren som äter allt utom ogräset kommer från din trädgård (ogräset kommer också från dig). Min sons bajsblöjor luktar illa, äntligen vet jag varifrån lukten kommer. Skämmes!
    Bortsett från ovanstående så har sambon och jag flera gånger tacksamt konstaterat att ingen på vår gata är särskilt manisk när det gäller trädgårdsskötsel. Det hade lätt kunnat få oss att framstå som det svarta fåret:-) Inte för att vi skulle ha lagt fler strån i kors för det, men det är ändå skönt att slippa få onda ögat på sig när man sitter och latar sig där ute.
    /Em

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tar på mig rubbet, inklusive den senaste veckans jordskalv i Italien. Det är förmodligen också mitt fel :-)
      Och ja, en trädgård har många användningsområden, ett är definitivt att ha något att lata sig i...

      Radera