tisdag 15 maj 2012

Painkiller

Jamenvadfan, i morse vaknade jag och hade ont i halsen och för stunden känner jag mig helt vissen. Det här duger inte. Snart är det långhelg och det minsta man kan begära är väl ändå att man ska kunna njuta av ledigheten, inte gå omkring och lida av något djävla dagisvirus. FUCK.

Är som sagt svag och om bara en liten stund kommer min man hem med ett ton ved i tremeterslängder som ska bäras upp till vedbacken. Bra tajming, som man säger. Men det är bara att bita ihop.

Igår träffade Remus, tax med rätt att döda, en tjej. En förtjusande liten blyg västgötaspets som är med på samma kurs som vi, fast nu har de inte varit där på ett par gånger. De, hundarna alltså, sneglade på varandra på avstånd ett tag och Remus stilade med sin finaste svansviftning för att visa vilken snäll kille han är. Ness viftade inte på svansen, för hon har ingen. Vissa västgötaspetsar har ju inte det. Men hon sträckte fram sin förtjusande lilla nos och signalerade ett visst intresse från sitt håll.
Lite senare fick de möjlighet att hälsa. Remus har liksom inget fint sätt på nära håll, utan han bara: Tycker inte du som jag att jag är världens snyggaste? OKEJ, DÅ SKA JAG BROTTA NER DIG! Stackars Ness höll på att svimma av chocken, men Remus lät sig inte bekomma utan glidtacklade henne elegant, varvat med att tigga godis av Nessmatten. Och med tigga menas inte precis sitta fint och titta med fjäskig min som normala hundar gör, utan han hoppar skamlöst upp i knät och gräver ner hela huvudet i fickan på den som råkar förvara sitt hundgodis där. Denna form av självservering brukar dessvärre löna sig, för folk (inklusive jag själv) tycker att det är rätt underhållande. Medan han sysslade med detta kom blyga Ness tassande fram till mig för att hälsa, men då kom den presumtive pojkvännen som skjuten ur en kanon och knuffade undan henne med ett vänligt men bestämt HALLÅ DÄR, DET DÄR ÄR MIN MATTE OCH MINA KÖTTBULLAR, BARA SÅ DU VET DET! Och knappt hade stackars Ness bett om ursäkt för detta förfärliga övertramp så hade han vänt henne ryggen och tuggat i sig stora delar av hennes godis.

Norman Bates med ätstörningar, typ?




 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar