måndag 28 maj 2012

Kommentera mera

Jag har fått en ny läsare. Det är faktiskt värt att nämna eftersom jag nämligen på rak hand bara vet cirka 5 stycken som läser min blogg:
1. Randig katt
2. Plastmamman
3. Min bror
4. Katarina på jobbet
5. Nä, det var nog faktiskt alla. Eller nu är det ju fem med min nya läsare. Man är inte direkt Underbara Clara eller Blondinbella.

Två saker fick jag veta av min nya läsare.
1. Det är skitsvårt att kommentera här om man inte är insyltad i Googles registrera-dig-någonstans-på-internet-och-få-en-gratis-foliehatt-när-vi-tar-över-ditt-liv-affärer. Det ska det ju inte behöva vara. Svårt alltså. Svårt var det däremot att ändra till något mer användarvänligt, men jag TROR att jag har fått till det så att man ska slippa lämna ut hela sitt livs historia. Någon kan få prova att inte göra det!
2. Det var helt bortkastat att köpa sms-biljett i Stockholm eftersom jag hade en REMSA. Läs min blogg, spara femtiofyra spänn. Om du inte redan bor i Stockholm och känner till detta förstås.

För övrigt har jag precis betalt en (1) räkning på 18 000 kronor (artontusen kronor). Så mycket kostar det nämligen att gräva upp gamla avloppsrör och lägga ner nya. Sura pengar att betala när man inte ens kan ståta med att allt från toastolen till avloppsbrunnen i gatan är sprillans nytt, eftersom det ligger nedgrävt till endast maskarnas beskådan. Men det är ju smällar man får ta.
Det är ju fint med gamla hus och man flummar omkring i varsam renovering och bevarande av tidstypiska originaldetaljer. Men det är inte det minsta charmigt med gamla avloppsledningar i gjutjärn och cement. Dom är faktiskt precis värdelösa efter 60 år. Gjutjärnet är skrovligt så att allting fastnar, och cementrören hoppar av och bildar skarvar där ytterligare saker fastnar. Gräv upp, gräv upp, byt ut till PLASTIC FANTASTIC. Eller rättare sagt, låt någon annan göra jobbet, betala och se glad ut.

5 kommentarer:

  1. Jamen nu gör väl jag ett försök då för hundrafemtielfte gången.
    Ps. Jag läser också din blogg, bara så du vet :)
    Barbie

    SvaraRadera
  2. Och jag testar igen, utan att logga in på min "blogg" som bara existerar i googles våta dröm.
    (och jag tror att du har fler läsare än du tror, det är nog bara så att de flesta inte gör väsen av sig:-)
    /Em

    SvaraRadera
  3. Jag är med på tåget. Alltid kul att läsa dina rader!

    SvaraRadera
  4. Jaha, där fick man sig en käftsmäll. Jag som troget läst din blogg i manga ar. Faktiskt har jag tänkt pa att kommentera tidigare, men blev avskräckt av det du beskriver (lämna-ut-livet-pa-nätet-typ).

    Och nej, vi känner inte varandra och har inte särskilt mycket gemensamt, men jag uppskattar ditt sätt att skriva och när det gäller att bli irriterad pa saker i vardagen skulle vi kunna skaka hand. Jag är inte heller den som ger mig.

    Men nu har du öppnat slussarna, sa vill du ha fler kommentarer, säg bara till!

    Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Annika! Vad trevligt att du klev fram ur gömmorna. Nu när jag har styrt upp Google så att det inte längre kartlägger hela läsekretsen (undrar genast: vad är haken?) så ser jag fram mot fler kommentarer.

      Radera