söndag 27 maj 2012

Saker att störa sig på en söndagsmorgon

Klockan är inte så mycket, men jag har redan hunnit med att reta upp mig på vissa grejer, håll i hatten för här kommer dom:

1. Fick ett sms från Tele2. Hej, du behöver byta SIM-kort, ditt nya skickas med posten, mvh Tele2. Vadå "behöver byta SIM-kort", det bestämmer väl inte dom? Tänkte jag tonårsaktigt, men man är ju toppstyrd från alla möjliga håll och konsument får man allt som oftast bara att öppna burken med vapenfett, böja sig framåt och sära på skinkorna. Ja, så efter ett par dagar kom det ett nytt sms. Hej, nu har du fått brevet med ditt nya SIM-kort, mvh Tele2. Jaha, tack för informationen, men allvarligt, hur kan dom veta det, har dom gått och kollat i min brevlåda eller? Dessvärre hade de rätt, jag hade fått det där djävla SIM-kortet. Öppnade telefonen, petade ut det gamla, petade in det nya, startade telefonen. Det första som hände var att jag fick ett nosigt SMS från Tele2 där de upplyste mig om att jag skulle sätta in det gamla SIM-kortet igen och sms:a någon kod till något nummer för att aktivera det nya SIM-kortet. Men åååh, jobbigt och varför kunde de inte sagt detta INNAN? Kastade sedan en blick på det medföljande brevet där denna information stod överst på pappret. Ehum. Men ändå. Jag har fortfarande inte bett om något nytt djävla SIM-kort.
Jaja, ut med det nya, in med det gamla, sms:a till Tele2, invänta svar, ut med det gamla, in med det nya och så var allt klart. Fast nu har jag fått en massa skräp bland mina kontakter. Typ "Aktiekurser", "Börsnytt", "Ekonominytt" och annat moderattrams. Har jag inte HELLER bett om och det stör mig.
I och för sig. Förra gången jag fick ett nytt SIM-kort från Tele2 var när jag bytte abonnemang för tusen år sen eller så. Då skickade de i och för sig också det nya SIM-kortet med post, men med den lilla skillnaden att de avaktiverade ens gamla när de bedömde att man hade fått det nya. Tele2 bestämde då att jag skulle ha fått mitt nya SIM-kort den 27 december. Det är mycket möjligt att det stämde, men grejen var att jag var inte hemma utan var på annan ort och firade jul. Jätteoriginell idé, eller hur? Därifrån skulle jag sedan vidare till Stockholm och där, pang bom när jag satt på tåget så bestämde sig Tele2 för att NU var det dags att avaktivera det gamla SIM-kortet. Det nya låg i en brevlåda hemma i Ankeborg, till ingen som helst nytta för mig.
Ja, förr i tiden så kunde man ju åka iväg och stämma träff med folk utan att ha möjligheter att meddela om man blev försenad eller ringa och fråga var man höll hus om man inte hittade varandra på sekunden. Problemet i det här fallet var dock att min svägerska skulle möta mig vid tåget och vi hade sagt att "jamen vi ringer när det börjar närma sig". Ibland hör man folk undra lite syrligt hur folk klarade sig förr i tiden, innan det fanns mobiltelefoner. Det gjorde man. Men man fick också tillbringa avsevärt mycket mer tid med att stå och vänta och undra var fan folk höll hus.  Så nu vet ni det.
Ja, i alla fall. Det var Tele2:s strategi i början av 2000-talet. Sådär tio år senare har det väl blivit lite bättre eftersom man i alla fall SJÄLV får bestämma när det är dags att aktivera sitt nya SIM-kort. Men ändå. Fattar inte vad det ska vara bra för. Och varför ens kontaktlista ska besudlas med en massa ekonomitrams.

2. Fick ett nytt bensinkort från Jet. Plus ett brev där det stod att jag skulle "kontrollera att namnet stämmer och klipp sedan sönder det gamla kortet". Nu vill jag ju gärna kolla att det nya kortet funkar INNAN jag gör av med det gamla, så jag löd inte uppmaningen. Läste sedan de mikroskopiska bokstäver där det stod att "min nya kod" skulle skickas till mig i ett separat brev. Jamen vad bra då. Eller kanske inte, om jag nu redan hade klippt sönder mitt gamla, vilket ju var det första som man uppmanades att göra. Tur man är obstinat ibland. Och varför kan jag inte få behålla min gamla kod? Känner mig som en riktig bakåtsträvare, men NÅGOT kan man väl för fan få bestämma själv. Och inte ens den har jag fått bestämma själv från början utan det var Jet som slumpade fram några siffror. HATAR nya lösenord och koder.

3. Fick ett brev från Telia där de sa att jag skulle byta lösenord på mitt trådlösa nätverk. Orkar inte ens tänka tanken från början till slut. SUCK.

4. Huvudvärk. Utan att jag ens en gång druckit en droppe alkohol. Känns nästan som slöseri på något sätt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar