tisdag 22 maj 2012

Inside out

Sitter här och degar men borde samla ihop mig och packa en liten väska. Åker till Stockholm imorgon för en liten kurs på torsdag, men TYAR inte. Tisdagar är veckans sämsta dag. Allt är jobbigt.

Min man klippte gräset innan. Jag tog hand om gräsklippet och lade det på potatislandet, eftersom jag anser att det här med täckodling är the shit. Diverse anledningar: 1. Man behöver inte rensa ogräs. 2. Man behöver inte gödsla. 3. Man behöver inte vattna lika ofta, och 4. Man behöver inte kupa.

Några som inte gillar täckodling är trädgårdsfascisterna och grannarna Tengil och Katla. Från andra sidan staketet hördes diverse uttalanden i tomma luften i stil med Nu kommer här att bli massa jävla sniglar och skit (för att vara en gammal tant på 75+ har Katla ett imponerande förråd av svordomar), precis lagom högt för att det ska höras in till oss utan att det ska räknas som ett försök till att starta upp en dialog. Bryr mig dock inte nämnvärt, men hoppas att min täckodling retar så mycket gallfeber på Katla att blodtrycket stiger till rent ohälsosamma nivåer och en medicinman råder henne att flytta till en lägenhet istället för att bo i en stor villa när man är så djävla gammal. Jag tycker deras trädgård är asful och de har ju all rätt i världen att tycka samma sak om vår.  Fast de kunde ju hålla truten om det, för det gör ju jag med vad jag tycker om deras. Men bästa sättet att bemöta passiv aggressivitet är enligt mig att antingen ignorera fullständigt (om det bara kommer såna där tykna uttalanden som är meningen att man ska bli provocerad av), eller också villigt hålla med (om man blir direkt tilltalad). Jajamensan, här kommer det minsann att bli sniglar, sanna mina ord! fick jag dessvärre inte tillfälle att säga idag eftersom jag inte var direkt tilltalad.

Nu sitter jag och slötittar med ett halvt öga på Outsiders. Jag vet inte riktigt vad syftet med detta program är, men jag inbillar mig att man ska presentera människor som på ett eller annat sätt avviker från normen och så ska de få säga att det de håller på med är helt djävla normala och att folk som inte tycker det är trångsynta och konservativa.

Tja. Det kan man väl leva med. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar