torsdag 19 mars 2009

"Att Kato har makten, det kan vi ta mig fan ändra på"

Igår satt vi och pratade om båtar i fikarummet. Eller vi och vi, jag tycker inte om att åka båt, så jag hade väl inte så mycket att bidra med i den diskussionen. Men jag berättade i alla fall en anekdot om mitt ex, som tillsammans med sina vänner någon gång på slutet av 80-talet köpte ett dussin kanoter som de tänkte hyra ut till turister och tjäna grova pengar på en minimal arbetsinsats. De köpte kanoterna billigt av någon som också hade tänkt hyra ut dem till turister och tjäna grova pengar på en minimal arbetsinsats, och redan där borde man ju börja ana ugglor i mossen. Om man tror att kapitalstarka och paddlingssugna turister ska stå på kö för att få hyra ens kanoter trots obefintlig marknadsföring, då är man ju skäligen dum.

Och naturligtvis var det ingen som någonsin hyrde en kanot, varken då eller senare, möjligen några kompisar som de ändå inte kunde med att ta betalt av. Så de här grova pengarna som skulle tjänas såg i alla fall inte jag röken av. Inte någon annan heller, tror jag. Jag skulle vilja påstå att de här kanoterna mest var till besvär. De skulle hysas och de skulle dessutom underhållas stup i kvarten, skrapas och målas och fan vet allt. Och den här sjön som kanoterna låg vid, var belägen långt ut i obygden, så hela helger gick åt till detta.

När jag kommit så långt i anekdoten frågade Magnus vad det var för kanoter, och jag bara "jaa...såna där vanliga gröna". Och då påpekade hela fikabordet som en man något som jag aldrig ägnat någon närmare eftertanke men kanske borde ha gjort, att kanoter är gjorda i glasfiber. De är underhållsfria och behöver varken skrapas eller målas, någonsin. Magnus tog Gud till vittne på att hans föräldrar hade köpt kanoter 1972 och aldrig lagt ett handtag på något underhållsarbete.

Man kan ju undra vad de gjorde istället, när de SA att de slet med att skrapa och måla kanoter. Christians teori var att det bara var en ursäkt för att få träffas och dricka öl utan kvinnor och barn närvarande, men det tror inte jag, jag tror de gick på bordell.

Det känns som att jag borde ställa någon till svars för det här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar