torsdag 19 februari 2009

Pullman Bull

Ha! Nu har jag googlat PULLAN. En träff  hänvisade till en sajt som hette vadkallasfittan.se, men den kändes mindre relevant i sammanhanget. Nu vet jag i alla fall att det är, eller var, Nilsjohan, denna husgerådens gigant, som har tillverkat äggdelaren PULLAN. Det borde man ju kunnat räkna ut i och för sig, för Nilsjohan gör, eller gjorde, massor av snygga saker.

Så läste jag följande, och nu citerar jag ur en artikel om retrogrejer*: Det finns vissa saker som vi säljer slut på på en gång, Nils-Johans äggdelare Pullan...

Vid dagens besök i second handbutiken köpte jag några böcker och så hade jag även plockat ihop en handfull grejer till min samling av husgeråd med smala användningsområden, vilket inkluderade PULLAN. De övriga sakerna är fina men lite mer diffusa eftersom jag inte har en aning om vad de ska användas till. Än. Det brukar ge sig så småningom.

Hur som helst, så fick jag husgerådsgrejerna GRATIS av den snälla mannen i affären. Vilken flax. Det här uppväger allt förtret och oflyt jag haft med Tradera-jeansen och Ideal-besticken. Ett tag i alla fall.

PS: Jag har nu insett att riddarhjälmen nog i själva verket föreställer en höna. Det verkar mer rimligt, men ändå. Det hade varit otroligt roligt om det verkligen hade varit en riddarhjälm.

PS2: Jag tar tillbaks. Det ÄR en riddarhjälm. Coolt.

* Vän av ordning, dvs jag, vet ju att "retro" är direkt felaktigt att använda här. Det har jag redan rett ut en gång för alla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar