torsdag 26 februari 2009

Jag borde sagt igår vad jag kom på häromdan

En dålig sak med februari är att man måste betala sitt apröv-studielån, se föregående inlägg. En bra sak med februari är att man kan börja så smått med vårbruket. Eller åtminstone plantera några tomatfrön.

Jag har ingen trädgård, bara en balkong i västerläge där allting man sår dör av uttorkning eller tredje gradens brännskador innan man hinner skörda. Vilket inte på något vis hindrar mig från att göra nya försök varje år. Jag blir glad i själen av att peta ner frön i jord.

Min pojkvän har en trädgård. Jag är så avundsjuk att jag kan dö. Han vet inte riktigt om det än, men jag planerar att typ ta över den till sommaren. Jag ska odla pumpa. Precis som Hagrid i Harry Potter. Pumpa är asballt. Jag är helt besatt av pumpa och squash, men det passar sig dessvärre inte riktigt på balkonger.

För ett tag sedan, när min bror och jag talade om grönsaksodling (han har ett torp, jag är så avundsjuk att jag kan dö, osv) så påminde han mig om en incident som utspelade sig i grönsakslandet när vi var små och fick välja ut och så varsin fröpåse. Jag ska inte gå in på detaljer, men Hagrids pumpaodling framstår som rätt blek jämfört med min om man säger så.

Jag ska kanske låta bli att nämna detta för min pojkvän också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar