torsdag 12 februari 2009

Evert fick en sopkvast, och det kan han gott vara värd

Jag gillar Tradera. Inte så mycket att jag sitter och bevakar auktioner mitt i nätterna och höjer budet in absurdum under de sista skälvande slutminuterna, utan mer så att jag någon gång i månaden går in och klickar runt lite här och där och hittar jag något jag gillar så lägger jag ett bud, och sen får jag ett mail om att jag antingen blivit överbjuden eller har "vunnit". Det är lite oklart varför man använder uttrycket "vinna", för man får ju lik förbannat betala, och är det någon som är vinnare så är det väl snarare den som sålt, samt posten.

För någon vecka sedan fick jag i alla fall ett mail att jag hade "vunnit" ett par jeans. Jeans är det ultimata att köpa begagnat . Åtminstone om man som jag är så snål att man hellre skulle se helvetet frysa till is än att betala de helt ohemula priser som ett par nya jeans kostar. Jag har faktiskt aldrig köpt ett par nya jeans i hela mitt liv, och tror därför att folk skämtar när de berättar att de kostar typ 800 kronor. Och de tror i sin tur att jag skämtar när jag berättar att jag nyligen betalade 75 kronor för ett par Diesel på Röda Korset.

Men hur som helst. Jag slantade in en hundring på någons konto och förväntade mig att det skulle landa ett paket i brevlådan inom en vecka. Det gjorde det inte. Men idag fick jag ett mail att mina jeans anlänt till ett av DHL:s utlämningsställen som ligger flera mil härifrån.

Alltså ALLVARLIGT. Jag bor i en stad. Det FINNS ett DHL-utlämningsställe här. Jag ska väl inte behöva åka fyra mil tur och retur långt ut på LANDET för att hämta ett par jeans, som med lätthet hade kunnat få plats i min brevlåda om snillet hade skickat det med POSTEN istället.

Nu ska jag maila DHL och kräva att de omdistribuerar mina jeans till civilisationen. Någon jävla ordning får det väl ändå vara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar