tisdag 12 april 2022

Till stallet istället, v 15 2022

Åkte till stallet igår, förväntade mig teori med Bästa Måndagsgruppen™ men tji fick jag för det var tydligen sån här påsklovsspecial där man skulle anmäla sig till olika clinics. Det var information som gått mig helt förbi, måste jag säga. Hade dock tur i oturen, för på vanliga ridtiden så var det en clinic för ridlärare I som handlade om fysträning för ryttaren. Så istället för vuxenvarianten av hästens delar och ridbanans vägar så blev det plankan och jägarvila. Det. Var. Jobbigt. Men kul. Gillar ju att träna i grupp och ha någon som skriker på en. Inte för att I skrek på någon, men det blir ju ändå lite annat än när man ska hålla på själv. Funderar på att försöka sätta ihop ett nytt träningsprogram med I:s övningar, som ju inte på något sätt var revolutionerande, det var höftlyft, knäböj, plankan, armhävningar, kissande hunden, situps, tåhävningar och jägarvila, enkla och basic saker som inte kräver utrustning och som man kan göra när och var som helst. Har ju en app med ett träningsprogram som går ut på att man kör 30 dagar där man tränar 3 och vilar en dag och så stegras intensiteten så att i början av de där 30 dagarna tar kanske passet 5-6 minuter och mot slutet är det kanske en kvart. Den är absolut helt okej, men det är också rätt mycket  av "krysshopp", "upphopp", "hopprepshopp" och liknande övningar, och eftersom mina knän just nu har gått ut i vild strejk mot allt vad hopp heter så kanske jag ska pausa den delen och istället köra I:S SPECIAL ett tag, för det funkade bra. 

Nästa vecka blir det kanske ridning dårå? 

3 kommentarer:

  1. Hopp är definitivt inte bra för dina knän. Ursäkta att jag låter som en sträng tant, men jösses... är det ingen fysioterapeut som talat om för dig vad du ska undvika?😬 Kör Idas träning du, den låter bättre för dig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alltså, samtliga fysioterapeuter jag har träffat genom åren (och det har varit ganska många) har varit inne på linjen att man, jag alltså, ska leva som vanligt och det är bara att träna på och man ska absolut inte undvika någonting och lite smärta är inte farligt så länge det inte gör mer ont efter 24 timmar än vad det gjorde innan. Jag tror jag föredrar den stränga tanten! :)

      Radera
    2. Det kanske har skett ett generationsskifte eller nåt. Jag är ju lite gammal. Visst ska man leva som vanligt om det går, och absolut träna, men det ska vara anpassad träning...(utan några hopp).

      Radera