tisdag 12 april 2022

Linslogistik

Har ett sånt där abonnemang på månadslinser och just nu är jag i ofas pga att jag har bytt styrka och dom jag har nu är dom jag fick jag hos optikern i...februari? Nu är jag verkligen inget dygdemönster när det kommer till skötsel av linser. På den tiden jag hade endagarslinser så kunde jag lätt ha dom i en vecka och när jag började med månadslinser så kunde det gå nästan ett halvår innan jag unnade mig ett par nya. Byter inte ens linsvätska dagligen (fast jag skulle aldrig avslöja för optikern vilken gris jag är), men min hornhinna och allmänna ögonstatus är alltid i perfekt skick när jag är på synundersökning så uppenbarligen tar inte korpgluggarna någon direkt skada av att vara en närsynt variant av Pelle Snusk. 
Dock har jag märkt, sen jag bytte till multifokala linser eftersom jag blev gammal och plötsligt en dag var både närsynt och inte närsynt på samma gång, att det inte går att tänja lika mycket på livslängden på linserna som i fornstora dagar, så det senaste året eller så har jag varit duktig och bytt varje månadsskifte. Utom nu då, när Specsavers söp bort min senaste beställning, eller om det var jag som gjorde det. Loggade in på "mina sidor" och såg att beställningen var "skickad" den 6 april. Och nu är det ju den 12. VAR ÄR MINA LINSER? undrade jag vresigt och började i tanken författa en trött efterlysning till Kundtjänst. Sedan såg jag att "normal leveranstid" var 9 arbetsdagar. Hur kan det ens ta 9 arbetsdagar att skicka någonting? Och varför plussar inte Specsavers på det och skriver att ordern är skickad typ 7 arbetsdagar senare? För min del spelar det ju ingen roll om det står att jag ska få mina linser den 6 eller den 16 april, men står det att något är skickat så förväntar jag mig ju att det ska dyka upp om ett par dagar. Inte om NIO ARBETSDAGAR. Det här är ju lika löjligt som att det i nådens år 2022 ska ta 3 bankdagar att föra över pengar till en annan bank än ens egen när det inte ens är riktiga pengar utan bara en massa ettor och nollor som flyttas digitalt, OCH det av någon anledning går stt utföra exakt samma sak med blixtens hastighet med hjälp av Swish. Förklara det för mig den som kan.

3 kommentarer:

  1. Sa konstigt, när jag gör betalningar till utlandet kommer det fram nästa dag.

    Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men håll med om att det är märkligt? Det är ju inte som att det är fysiska pengar som flyttas någonstans.

      Radera
  2. Jag tycker det är fel och irriterande men inte obegripligt. Klart att bankerna gärna vill behålla dina pengar tre dagar extra och tjäna ränta på dem. Du vet, många bäckar små …

    SvaraRadera