onsdag 6 april 2022

Som en oväntad present

Igår var jag hos Laserkvinnan och fick behandling. Det gjorde O-N-T så in i helvete, nästan så att man fick ta till såna där tricks med andningen som man senast använde när man födde barn. Du kunde ju också säga att det gjorde ont, föreslog min man lite oförstående inför situationen, men hur det nu är så vill man ju inte bli ihågkommen som en pipsill (som om någon skulle bry sig). Nyligen fick jag höra talas om en person i min relativa närhet som råkade skära sig i fingret och gick till vårdcentralen för att det gjorde ont. Och då talar vi alltså om ett ytligt köttsår på fingertoppen, det var inte som att hen skar sig ända in till benet direkt. Sen gör det ju självklart ONT, det vet man ju, men exakt vad tror man att vårdcentralen ska göra åt det? Se på Adam i Sveriges Mästerkock, inte lipar han när han skär sig i fingrarna så blodet sprutar över hans moules frites på spisen? Han bara rusar ur bild, får blått plåster och sedan fortsätter han hacka sin scharlottenlök som om ingenting hade hänt.

Nu har jag i alla fall packat in mina knän i Back on track-skydd och där ska dom få stanna ett tag tror jag. Idag ska jag på thaimassage efter jobbet. Hoppas på pysslig feeling och inte som att man var fängslad på Guantanamo och utsatt för tortyr. 

Ikväll var det dags för Labans unghundskurs och det tog faktiskt lite emot. Efter massage vill man, eller åtminstone jag, ju bara hem och ta det lilla lugna. Och april bjuder på aprilväder som sig bör, så SMHI hade för säkerhets skull utlovat både blåst, regn och snö på en och samma gång denna afton. Det är ju också lite att kasta pengarna i sjön att först gå på massage för att mjuka upp sina stela muskler och sedan stå och spänna sig och huttra i snålblåst ett par timmar senare. Men ja, det är ju bara att skylla sig själv för att man inte kollat bättre i kalendern innan man bokade massagetid. MEN så damp det ner ett mail att kvällens kurs var framflyttad p g a sjukdom. Kan säga att jag blev inte helt igenom jätteledsen av det beskedet. Har nya böcker att hämta på bibblan dessutom, så nu vankas det (förhoppningsvis) myskväll med brasa, te och läsning. Dessutom har jag ÄNTLIGEN fått ordning på min e-lånebok som har krånglat  ända sedan bibblan "uppgraderade" sitt system. Det slutade med att jag fick avinstallera Biblio och sedan installera om den igen, sedan funkade det. Tjoho, typ. 


3 kommentarer:

  1. Intressant att det gjorde så ont. Det är sällan en laserbehandling känns alls, mer än en ömhet när man håller proben emot. Tryckte hon hårt? Ibland kan det kännas lite på vissa punkter och då vet man att man är på exakt rätt ställe. Förklarade hon varför det gjorde så ont?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alltså, jag har ALLTID ont, lever med kronisk värk och trycker jag någonstans på mig själv är det som att trycka på ett blåmärke även om man inte tar i. Så att ta i, även om det kanske inte är så mycket, blir...värre. Men jag hoppas alltid att ont med ont ska fördrivas 🙂

      Radera
    2. Aha, okej. Så jobbigt för dig att ha det så🙄

      Radera