måndag 4 april 2022

Första helgen i april

Första helgen i april har lagts till handlingarna utan att någon spektakulärt har hänt. Eller jo, min man åkte iväg med buss på nån sån där teambuilding-aktivitet med sitt jobb i lördags. Han kom hem i princip både nykter och städad lite innan midnatt, men en lärling hade blivit så full att hans kollegor hade förbjudit honom att använda telefonen, Gud vet vad som låg bakom detta beslut, men det var så principfast att han inte ens fick tillbaks den för att kunna ringa för att kunna bli hämtad (för er som inte vet: så här är det alltså att bo på landet. Varje aktivitet som sker någon annanstans än där man bor och som inbegriper alkoholintag kräver minst lika många nyktra personer som sitter standby för att rycka in i lördags-SM i fyllelogistik), så därför fick en av "tjejerna på kontoret" ringa till lärlingens flickvän så att han skulle kunna ta sig hem, och man undrar ju lite om inte det är värre än vad han än eventuellt skulle kunna sluddra ur sig själv som han inte skulle kunna häva ur sig senare? Så mycket spännande man missar. Men ja, det var väl det mest dramatiska inslaget i min helg. 

Har haft det vilsamt. Tittat ikapp på alla avsnitt av Robinson. Läst ut mina låneböcker, svurit över att det inte funkar att låna e-böcker. Biblioteken här i regionen har uppgraderat sitt system, men jag tycker snarare att det känns som en nedgradering för ingenting verkar fungera som det ska. Nu kan man inte få sms längre när man har böcker som väntar eller när lånetiden håller på att gå ut, till exempel. Fast det "jobbar de på att lösa", men det verkar ju gå sådär för det var flera veckor sen systemet "uppgraderades". Och när jag var och hämtade ut böcker senaste så hade jag fått böter, utan att jag hade lämnat tillbaks för sent. Fast dom plockade bibliotekarien bort (det var bara 5 kronor, men det är inte pengarna utan PRINCIPEN, för att citera ur Den enfaldige mördaren, kanske den starkaste filmscen som någonsin gjorts om man bortser från den när Atreju tvingas lämna kvar sin häst i träsket i Den oändliga historien). Sen går det av någon anledning inte att låna e-böcker heller, eller det verkar som att det går, man laddar ner sin bok men filen går inte att öppna. Det är misär på hög nivå, skulle jag vilja säga. Bu. 

Nu följer en jobbvecka som är minst sagt hektisk, och det är också en massa annat som inbegriper måndagsexemplaret till lekamen jag har begåvats med. Imorgon ska jag på laserbehandling. Vill inte ropa hej på något sätt än, men faktum är att jag tycker att mina knän känns pyttelite bättre? Det vågar man ju knappt andas om, viljet jag ju precis gjorde så nu kommer det väl att gå åt helvete med allt. På onsdag ska jag till kiropraktorn på morgonen och på massage på eftermiddagen. Och på fredag är det dags för laser igen. Helvete vad man får ligga i för att upprätthålla någon form av godtagbar fysisk standard. Inte är det gratis heller. Det kan du ju ta på friskvårdsbidraget, sa de av mina kollegor som är lagda åt det lite mer andliga hållet och förespråkar Tobbe Trollkarl-personlighetens laserstrålar, men jag har så mycket som jag kan utnyttja mitt friskvårdsbidrag till att de anar inte. Vi har ändå ett hyfsat högt bidrag (3000 kronor/år) men det försvinner ju i ett andetag när man har betalat sin terminsavgift på ridskolan. 

Med lite lock och pock lyckades jag få min man att fixa till mina extra långa IVAR-hyllplan, och det gjorde han bra måste jag säga. De ser nästan ut som köpta. Ett IVAR-hyllplan är ju i princip bara en planka som är lite utfasad i kanterna och den fasen är beklädd med metall. Nu fick min man nyttja sitt enorma förråd av i mina ögon meningslösa men i hans väldigt mycket bra-att-ha-saker, och fick till den där lilla järnkanten med hjälp av saker han hade hemma, bland annat delar av vår gamla spis. Gud vad han var nöjd med det, kan jag ju säga utan att överdriva. Jag var också nöjd, över mina extra långa hyllplan som specialtillverkats för att passa runt min farfars gamla sekretär. Nu ska det bara göras extra korta hyllplan (som dock är något längre än standardmåttet för IVAR:s korta hyllplan), men till det ska befintliga hyllplan slaktas, detvillsäga man behöver inte använda gamla spisar och annat för att få till den där metallskoningen och ena änden är ju dessutom redan fix och färdig. Så det kanske kommer att ske redan i veckan, VEM VET? 

Ja, men det var väl allt som hände tror jag. Idag är det regn och fem plusgrader, hoppas all djävla SNÖ som fortfarande ligger kvar försvinner i detta nu så att det äntligen kan bli vår så som det anstår april månad. 

 


5 kommentarer:

  1. Vi bodde också på landet i en massa år, och herregud allt meck kring logistiken om man nån gång funderade på att inmundiga lite alkohol utanför gården... oftast kroknade vi redan på planeringsstadiet och blev hemma med en flaska vin istället😁

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men eller hur! För tusen år sen när jag och min man precis hade träffats så uttryckte jag en fundering inför en vän (stadsbo) kring vad som skulle vara "nästa steg", och vännen bara "jamen bjud hem honom på en drink vetja" och förstod inte alls att då blir det ju liksom underförstått att man ska sova över och det kan uppfattas som lite väl framfusigt om förhållandet-to-be är i en känslig uppstartsfas.

      Radera
    2. Hahaha, typiskt en stadsbo att inte fatta nåt så uppenbart😂

      Radera
  2. Fniss, det är kanske därför jag alltid har bott i städer.

    Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du har gjort det enkelt för dig! 🤣

      Radera