lördag 16 april 2022

I mörkret

Har läst I mörkret av Lina Areklew, som är en fortsättning av Ur askan, som jag tyckte var hyfsad men inte mer. Detta är handlingen:

En iskall vinternatt försvinner en fyraårig flicka från familjens fritidshus utanför Örnsköldsvik. Föräldrarna är utom sig av oro och hela trakten engageras i sökandet. Har hon lämnat huset frivilligt? Eller har någon fört bort henne?

Snart visar det sig att ytterligare en familjemedlem är försvunnen och utredningen blir en kamp mot klockan för Sofia Hjortén och hennes kollegor.

Fallet väcker starka känslor hos Sofia, som väntar sitt första barn om några veckor. Höggravid tar hon upp jakten på den hänsynslösa förövaren som är beredd att offra allt för att få sin vilja igenom.

Tja, vad ska man säga om detta? Hyfsat, typ. Tyckte dock det var ett ENORMT tjat om Sofias graviditet, det kändes som att inte en rörelse kunde göras utan att den skulle kompletteras med ett pust eller ett stånk eller ett stön, vilket blev väldigt tjatigt eftersom det nämndes i princip på varenda sida. Tyckte också att Sofias och Kajs (och Mettes!)  relation var helt osannolik och fattar inte varför Sofia, som uppenbarligen inte har några problem med att vara otrevlig, bara finner sig i detta arrangemang som hon ju uppenbarligen inte gillar? Sen finns det ju ingen kvinnlig polis som någonsin varit gravid utan att förlossningen måste starta med en beväpnad mördare hack i häl, och det här var inget undantag. Gäsp. Men ändå rätt spännande intrig. Den här boken får tre svartjobbare av fem möjliga. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar