tisdag 5 april 2022

Hoppade över hoppningen

Struntade i stallet igår, buhu. Eller det var inte alls speciellt mycket BUHU om jag ska vara ärlig, för igår var det hoppning och det är faktiskt inget jag saknar. Dels gillar jag ju inte att hoppa speciellt mycket, dels blir det oftast så himla mycket dötid. Det hade ju varit en sak om man åtminstone hade fått skritta på en volt eller något, men p g a att ridhuset "bara" 20x60 meter (förr ansågs det gigantiskt, speciellt som dess föregångare var 12x18 m, men allt blir relativt i takt med att det byggs mastodontanläggningar med gigantiska ridhus, och nu tror jag detta räknas som ytterst mediokert) så finns det oftast inte plats för det utan då ska man stå uppställd och vänta på sin tur. Främsta anledningen var dock mina DJÄVLA knän, för tydligen så tycker dom att det är rimligt att svullna upp som handbollar efter en timme i lätt sits. Alltså, jag gillar i princip allt med att bli äldre utom att ens kropp tydligen blir ett djävla RAS. Tänkte därför att jag ska vara lite bussig mot dom nu när jag går på laserbehandling och allt. Inte skippa ridningen såklart, men hoppningen kan jag gärna avstå. 

Var istället hemma igår och började kolla på en ny serie, The Bay på TV4. Av någon anledning visades den utan text. Jag vill gärna ha den där textremsan även om det är svenska program, för då behöver man inte lyssna så noga. Men nu tänkte jag - helt olikt mig faktiskt - att det här var ju ett gyllene tillfälle att träna sin engelska. Vet inte vad som har hänt med mig? för även om jag såklart förstår så betyder det inte att jag känner mig 100 % bekväm med det. Men i takt med att företaget jag jobbar på expanderar så har de infört engelska som affärsspråk och då har det bara varit att damma av glosboken och försöka leverera. In English, please. Så det skadar väl inte att träna lite extra med en klassisk brittisk polisserie utan textremsa, tänkte jag. Såg tre avsnitt på raken och kände mig "duktig". Hehe. Man känner sig också rätt duktig när man inte är polis som samma kväll som det begås ett mord har varit i säng (ska man vara helt korrekt var det mot en vägg i en gränd utanför en pub) med en som senare blivit misstänkt för mord och som inte har något annat alibi än man själv under den kritiska tidpunkten. TRICKY. 

Idag blir det laserbehandling av ovan nämnda knän, hoppas SÅ på en bättring för det är rätt träligt att kämpa på med sin djävla rehab dag ut och dag in utan att det blir nämnvärt bättre. Kom igen kroppen, kom igen. 



6 kommentarer:

  1. Jag har ocksa alltid textremsa pa, har helt enkelt vant mig vid det sedan jag flyttade utomlands för jättelängesen.

    Men det är trixigt när det är quiz show och de dumma jävlarna textar fragan och svaret i samma remsa. Vad tänkte de pa?

    Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, förmodligen tänkte de inte alls!

      Radera
  2. Jag kan rekommendera att läsa Stephen King på engelska. Åtminstone för mig blir böckerna så mycket bättre då. Vilket i och för sig kan tyda på att jag inte är så bra på engelska som jag tror. Men Pennywise skrämmer mig ofantligt mycket mer än Snåljåp.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har läst ganska mycket av Kingen på engelska, det var på den tiden när det kändes lite viktigt att säga att "den har jag redan läst...ja, på engelska förstås" om någon ny bok. "It" läste jag innan "Det" och blev OERHÖRT besviken att det ödesmättade "Pennywise the dancing clown" översatts till "Clownen Snåljåp", kunde dom inte kommit på NÅGOT BÄTTRE? Inte för att jag kunde det, men jag är ju inte heller översättare.

      Radera
  3. Jeg har på grunn av korona ikke fått gjort rehabøvelsene for mine 83-årige knær på ....nesten to måneder? og jeg har faktisk aldri følt meg så bra. I morgen går jeg igang igjen. Litt spent skal jeg innrømme.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Heja heja! Jag tycker alltid jag lyckas bäst med att bota ryggskott genom att bara ligga i soffan och inte göra någonting alls, dvs exakt tvärtemot vad man "ska" göra :D

      Radera