söndag 10 april 2022

Ivar 2.0

Äntligen så är min Ivar special edition klar! Ivars hyllplan finns i två längder: 42 respektive 79 cm. Det gick ju finfint att placera en pallsoffa mellan gavlarna, faktum är att Ivar var som gjord för detta ändamål. Självklart var det inte lika enkelt att knö in farfars 115 cm breda sekretär mellan två gavlar, eller det gick väl alldeles utmärkt men det fanns ju inga hyllplan som passade. Men det har min man sågat till och konstruerat nya, och det blev faktiskt lika bra som om de var köpe. Och tro det eller ej, men utrymmet som blev över var EXAKT 42 cm så det var ju bara att passa in de befintliga hyllplanen ...hahaha SKOJA. Så lätt ska ju ingenting gå och det hade inte spelat någon roll heller, för den längden var ändå slut när vi var på IKEA (vilket ju visade sig vara tursamt trots allt). Avståndet visade  sig istället bli 54 cm så min man slaktade några befintliga 79-centimeters och voilà! (fast det tog såklart väldigt mycket längre tid än att knäppa med fingrarna och ta några sprittande danssteg) så hade jag en specialdesignad Ivar.

Vänligen bortse från att det fortfarande är skitstökigt (och då är det här ändå den propraste delen av Flickrummet™). Är svinnöjd med att från och med nu i alla fall slippa ha golvet fullt av boktravar och tvingas trippa omkring på tå för att inte riva ner dom. Notera också den fräsiga 70-talslampan, inköpt på Tradera och cirka så långt från ljust, fräscht och stilrent man rimligtvis kan komma. I soffan ligger en massa gamla påslakan som jag ska (tvinga min man att) sy kuddöverdrag av eftersom jag inte tycker att de befintliga överdragen passar, plus att de inte är avtagbara. Med fyra hundar i huset är avtagbara möbelöverdrag nämligen ett måste om ni frågar mig.

Nu återstår att måla en vägg som hittills varit blockerad av nämnda boktravar, men det får bli en annan dag. Man måste ju tänka på vilodagen så att man helgar den eller hur det nu var. 

3 kommentarer:

  1. Jag noterar att den gröna väggen är kvar ;)

    Nästa gang du är i krokarna maste du komma hem till mig, da ska du fa se att ljust och fräscht inte är sa dumt ända, fniss.

    Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gröna väggen är HÄR FÖR ATT STANNA! :-D

      Radera
  2. Blir ju jättebra! Så skönt att få upp böckerna så där.

    SvaraRadera