torsdag 7 april 2022

The Bay

Har kollat första säsongen av tv-deckaren The Bay nu. Gillade den. Utan att spoila något så störde jag mig dock pyttelite på att man såg en person på en övervakningskamera där man bara såg personens ben och fötter och därför letade efter en person med vita skor med vinröd rand, och när man sedan hittade dessa skor hemma i denna persons hall så var de absolut  bländande kritvita, 100 % oanvända skulle jag nog säga trots att de bevisligen inte var det. Det var ju lite overkligt, hehe. Men annars så. 

Funderade dock lite på det där med olika länders bestraffningssystem för skolelever. Här var det ju en 15-åring som kom i slagsmål och blev avstängd från skolan 14 dagar enligt skolans policy. Men vad är det för typ av bestraffning? Om jag hade blivit avstängd från skolan i två veckor när jag var 15 år så hade jag jublat. Detta borde ju snarare uppmuntra till dåligt beteende, för som jag minns det så hade man ju ett djävla snärj med att liksom komma runt systemet och SLIPPA gå dit? Det var som att de sista obligatoriska skolåren var en enda kavalkad av fejkade förkylningar, påhittade tandläkarbesök, missade bussar, glömda gympapåsar och andra mer eller mindre krystade ursäkter för att slippa ta del av den undervisning man inte tyckte man behövde eftersom man enligt sig själv redan visste allt man behövde veta. Logiken i det resonemanget lämnade väl en del övrigt att önska, men det har ju gått rätt bra för mig i livet ändå. 


!!! --- SPOILER ALERT --- !!!


Sen undrade jag lite över han den där killen som var byggarbetare slash knarklangare. Varför jobbade han ens på ett bygge? Lönen därifrån måste ju vara försumbar jämfört med den kosing man drar in på knark, och jag vet inte, jag har liksom fått för mig att folk som säljer knark lite gör det för att de vill ha lite snabba cash och inte gå och harva i en tröstlös nio-till-fem-tillvaro. För all del så verkade han ju inte jobba så himla mycket med själva bygget, för han hade ju all tid i världen att fara omkring och nätverka med ungdomar som skulle langa knarket åt honom, alternativt dyka upp exakt överallt och blänga hotfullt mot såna som inte langade knarket åt honom. Och även om han tydligen var någon slags förman på det där bygget så: är det inte oerhört riskabelt att gömma kilovis med knark på ett bygge? där uppenbarligen vem som helst kunde vandra in när som helst? Den här killen hade behövt göra någon form av riskanalys på sin jobbsituation, skulle jag vilja säga. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar