måndag 11 april 2022

Coming up: påsk

Alltså, jag har nog inte riktigt fattat att det är påsk nästa helg? Den här våren har känts långsam på något vis. Visst var det varma sköna dagar i början av mars (var det väl?), men sen blev det ju kallt och snö och helvete och det kändes som att allt kom av sig och det var vinter igen. Men, men. Kom på igår när jag stod och fixade med matlådor inför veckan igår, att den här veckan är det ju bara fyra arbetsdagar så jag hade gjort för många. Inte för att det är ett problem, för ätas ska det ju göra även på en långfredag, men det var så långt bort från påsk jag befann mig. Men nu är den alltså på G. Och jag har dessutom tagit ledigt på tisdag i nästa vecka. Varför då? undrade min man igår och jag hade inget bra svar att ge. För att man kan? Because I'm worth it? Någonting i den stilen. Hur som helst, en riktig långhelg är i antågande och ingen är gladare än jag. 

Helgen bara swischade förbi. I lördags eftermiddag satt jag med näsan i böcker i stort sett oavbrutet från att jag kommit in efter förmiddagens hundpromenad och hönshusstädning tills att det var dags att laga middag. Mmm. Inte alls dumt. Och igår blev ju äntligen mina specialdesignade Ivarhyllor klara så jag kunde ta ett spadtag inne i Flickrummet™ och komma ett steg närmare ordning och reda. 

Tråkigt nog visade det sig att min befintliga skrivbordslampa inte riktigt fick plats på farfars sekretär. Eller, den får ju såklart plats, men den är för stor plus att jag garanterat kommer att slå huvudet i den varje gång jag reser mig. Samt att jag stör mig på att armen är i vägen framför pärmarna, inte för att jag tittar i dom jätteofta men det är principen. Får väl scanna av Tradera om de har något mer tidstypiskt och färgglatt, hehehe.
Dessvärre visade det sig inte finnas några som helst vägguttag på bokhyllesidan av rummet, och är det något som är trist att titta på så är det väl härvor av förgreningsdosor och förlängningssladdar. Sånt ser man aldrig i Sköna Hem och jag vill inte heller se det i mitt Flickrum™. Tur man är gift med en som både är elektriker OCH snickare, otur (för mig) är att han aldrig har tid för såna här grejer när jag vill att de ska göras. Tur (för alla) vi är på väg in i den ljusare årstiden i alla fall så behovet av skrivbordsbelysning inte är så överhängande som i november. 

Ingen ridning ikväll pga teori. Jag inbillar mig att det säkert är bra för mina knän med lite vila, men det känns som att jag inte ridit på TUSEN ÅR. Fast det är bara två veckor, men gud vet vilka olater Köttbullen har hunnit lägga sig till med på den tiden plus en vecka till då. GULP. Det kommer att bli jobbigt känner jag redan nu. 

 


1 kommentar:

  1. Säkert jättebra att du vilar knäna så mycket som möjligt nu under behandlingen.

    SvaraRadera