tisdag 29 juni 2021

Regndans, funkar det?

Men herregud, ska det bli ytterligare en sommar som 2018? Jag ser folk runt om i landet som befinner sig i regn, folk som klagar över att det är fler mördarsniglar än någonsin etc, men här har det banne mig inte regnat på jag vet inte när. Allting är kruttorrt, gräsmattan är gul, blommorna slokar i rabatterna och solen gassar från molnfri himmel från arla till särla. 

Är som en himla bonde, kollar väderprognosen tio gånger om dagen men det ändras ju hela tiden. Nu var det först "utlovat" (gillar inte ordvalet, för det är ju en PROGNOS och inte ett löfte) ett rejält regn på onsdag, men sedan ändrades det till "lätt skur" och nu är det framflyttat från onsdag till torsdag och nja, kanske blir det inget regn överhuvudtaget? På radion sa dom igår att "antingen kommer det ett rejält regn eller så klarar vi oss", och det är ju inte som att jag önskar syndaflod och översvämningar, men hellre ett rejält regn än inte ett rejält regn om man säger så. Jaja, den som lever får som vanligt se.

Är jag engagerad i fotbolls-EM? Njaeee, det skulle jag inte säga. Hade tänkt kolla på Sveriges match mot Ukraina ikväll, men så såg jag att den inte började förrän klockan 21.00 så då vete fan om jag orkar. Sover ju som en djävla kratta när det är så här varmt. Nedräkningen till semestern har verkligen börjat, ska jobba denna veckan och till och med torsdag nästa vecka, så nu är det nära. Har ju för en gångs skull inte så djävla sen semester som jag brukar ha, och inte heller har jag behövt flytta den som jag alltid blir ombedd att göra eftersom man alltid verkar vara en nyckelperson på företaget i semestertider. På mitt jobb har vi en såkallad matrisorganisation, vilket i vårt fall innebär att nästan ingen har sin chef här på plats utan de sitter i andra bolag i andra länder, med andra ord är det ingen som ser det som sin uppgift att koordinera semesterscheman lokalt. Och VARJE ÅR så framkommer det att alla vill vara lediga typ vecka 28, 29, 30, och varje år blir det samma tjafs om hur vi ska lösa det. Ja, inte i mitt lilla team förstås, man vill ju ha ordning och reda och vi styrde upp allas semesterplaner redan tidigt i våras. Nu i år var det i och för sig väldigt enkelt eftersom vi har två som inte ska ha någon semester alls, annars är det ju mycket att ta hänsyn till folks respektives semester och aldrig att någons respektive har det lite flexibelt utan det är alltid hugget i sten att Bengt eller Kerstin har vecka 27-30, end of discussion. Det är ju en lagstadgad rättighet att ha fyra veckors sammanhängande semester på sommaren, men det betyder ju inte att det är en lagstadgad rättighet att ha fyra veckors semester exakt samtidigt som sin respektive. Men samtidigt förstår man ju att folk vill det och man vill ju att alla ska vara nöjda (mvh mellanbarnet, den eviga medlaren). 

Min chef bryr sig inte om när jag tar ledigt så länge jag skriver in det i Outlook, så det är ju smidigt. Är också glad att jag numera inte är så djupt insyltad i det dagliga trälet på arbetsplatsen utan jobbar mer långsiktigt och strategiskt med vissa frågor. Är dödstrött på att vara oumbärlig, oersättlig nyckelperson i semestertider. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar