torsdag 17 juni 2021

Utan internet i åtta timmar försmäktar jag på denna ö

Idag hade jag ett möte inbokat med en djävla höjdare och jag var lite småstressad över det. Småstress övergick till storstress när internet plötsligt lade av. Fick koppla upp mig mot mobilen och felanmäla, sedan visade det sig att vårt fasta nätverk var stendött och det trådlösa funkade lite när det själv kände för det, och vår support sitter i Danmark och kan inte göra mycket eftersom det inte går att koppla upp sig på distans om komponenten internet saknas. 

Satt i ett Teamsmöte på förmiddagen med kanske tio personer från olika länder och det enda vi gjorde var att gasta "sorry, I can't hear you" och "could you please repeat" för ljudet kom och gick i samma takt som world wide web. Till slut lyckades jag förmedla att vi fick skjuta upp mötet till nästa vecka och jag tror att alla var eniga, men det var ju fan i mig inte lätt att veta. 

Bestämde mig för att åka hem och ta höjdarmötet hemifrån med min stabila fiberuppkoppling för jag kände att gränsen för vad jag orkade med ifråga om trilskande teknik på en dag var nådd och passerad med råge. Stressad som FAN p g a tycker inte jag fått något gjort mer än att ränna till serverrummet och kolla sladdar och filma hur de är kopplade och prova att flytta runt enligt distans-supportens anvisningar och till ingen som helst nytta. Kom hem, rusade in, fixade och trixade med uppkoppling och anslutning och mitt headset hade laddat ur och, ja, PANIK, men till slut fick jag ordning på allt.

Och då hör Mr Höjdare av sig och ber att få flytta mötet till senare i eftermiddag. Nu var det ju fler än vi inblandade och det är ju inte det lättaste att hitta en tid som passar alla, så till slut blev mötet flyttat till imorgon eftermiddag istället. YAY...not. Har ju svårt att tro att internet skulle börja fungera som genom ett trollslag och eftersom det är ridning imorgon så kan jag inte åka hem och ta mötet hemma eftersom jag då inte kommer att hinna tillbaks till stan och stallet i tid. Aja, det får väl lösa sig på något sätt. BLÄ.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar