torsdag 1 juli 2021

Juli och en lista!

Hittade en sommarlista och det passar väl bra att inleda en ny månad med en sådan.

Hur ser dina planer ut för sommaren?

Brukar försöka ha så lite planer som möjigt. Ska jobba en vecka till, sedan är det semester och vi ska bara vara hemma, det är ju det bästa jag vet att bara måsla omkring och knappt korsa tomtgränsen. Min man började nytt jobb i våras och har inte riktigt lika mycket semester som jag, så det kommer även att bli EGENTID för yours truly. Aaaah. Min man har dessutom lovat att han på riktigt ska ta tag i evighetsprojektet "få ordning i källaren", jag tror det när jag ser det men so far so good. 

Vad gjorde du på midsommar?

Läste. Dagen innan så hämtade jag ut fyra böcker som var på 14-dagarslån på bibblan, så det var väl det jag ägnade flest timmar åt. Midsommar är verkligen ingen stor grej för mig, jag har aldrig firat den på något speciellt sätt. Gött med en extra ledig dag, men traditioner vet jag ingenting om. När jag var barn så körde vi in hö istället för att dansa runt majstången och sen har jag liksom inte fattat hur eller vad andra gör? 

Hur länge ska du vara ledig?

Fyra veckor och en dag. Det där med att börja semestern på en fredag är ju något av ett genidrag för alla vet ju att veckan innan semestern är lika lång och dryg som en Golgatavandring, men förvandlar man den till en kortvecka blir den plötsligt mer görbar. Helst skulle jag ha velat avsluta med att börja på tisdagen, men det funkade inte eftersom jag ska täcka upp för en kollega med varjedagsmåsten när jag kommer tillbaka. 

Vad vill du verkligen hinna med?

Jag hade gärna velat säga "röja i källaren", men min man envisas med att han ska göra det själv. Det är på ett sätt hedervärt eftersom det faktiskt ÄR hans skit och han som är orsaken till kaoset, men samtidigt vet jag att det hade gått på mindre än halva tiden om jag hade varit delaktig eftersom han har en enormt lång startsträcka när det kommer till såna här saker. Plus att han inte är lika effektiv som jag, hehe. Min man är också övertygad om att ett gemensamt städa-källaren-projekt hade varit att be kom gräl och konflikter, men jag menar att det är ju när det INTE städas som det blir gräl och konflikter. Aja. Vi får väl se. Så jag ska väl bara vara lat. Har ett par tråkiga saker på min to-do-lista: storstäda hönshuset och fixa nya däck till bilen, men det tar ju inte speciellt lång tid EGENTLIGEN. Så jag föreställer mig att jag kommer att ha oceaner av tid. GÖTT. 

Vad saknar du i sommarplanerna?

Ingenting? Ja, det ska väl vara hästar då. Ska rida islandshäst med Bästa Måndagsgruppen™ en söndag, ska även försöka komma iväg någon gång tillsammans med min man. Annars är det inget förrän BOOT CAMP vecka 31.

Vilken är din bästa sommarfrukost?

Allt som inkluderar jordgubbar. 

Bästa sommarlåten?

Nämen jag har ingen aning. 

Vad kan gå fel?

Om man inte har så mycket planer så kan heller inte så mycket gå fel. Jag vet faktiskt inte, det skulle väl vara om vi skulle bli sjuka, bli jordens ovänner eller om det skulle hända något katastrofalt på jobbet så att jag var tvungen att avbryta semestern. 

Vem kommer du vara mest med?

Gissningsvis: Min man, våra hundar och hönsen/vaktlarna.

Vad kommer du lägga mest pengar på?

Inget särskilt vad jag vet förutom räkningar. Varje sommar tänker jag att nu djävlar ska vi unna oss att äta ute mer, men det blir fan aldrig av. Kan ju inte skylla på pandemin annat än möjligen förra och denna sommaren. 

Vad kommer du köpa inför sommaren?

Inget speciellt tror jag.

Kommer du bli brun?

Det har hittills aldrig skett. 

Vad kommer du att äta?

Gissningsvis mest vanlig mat (eftersom vi aldrig kommer oss för att äta ute). Hoppas på att kunna grilla mycket. 

Vad kommer du att dricka?

Vitt vin, apelsinjuice, mineralvatten (utan inbördes ordning och såklart var för sig, inte ihopblandat som någon slags cocktail). 

Vad ska du läsa i sommar?

Jag har en massa reservationer på bibblan, så hoppas på att kunna beta av en del av den listan. Fast när man har typ "köplats 87 av 1 exemplar" på massor av dom så är förhoppningarna inte så stora. 

Vad kommer göra den här sommaren extra bra?

Är alltid pepp på ledighet utan några speciella planer. Och om källaren blir röjd så kommer jag att bli mer än nöjd (rim!)

Vad kommer du ha på dig?

Kläder efter väder. Har ingen speciell semesteroutfit eftersom min klädstil alltid bara ligger snäppet ovanför baglady. 

Vad oroar du dig för?

Inget speciellt. 

Bästa badstället?

Jag badar inte så det kan jag inte uttala mig om. 

Vad kommer du minnas sen i september?

Förhoppningsvis långa, lata dagar. 

Vad hoppas du på till nästa sommar?

Att pandemin är över och att det blir fler långa, lata dagar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar