torsdag 3 juni 2021

Ulrikas BABYLYCKA (om det hade varit omslaget på Hänt Extra):

 Igår när jag kom hem från jobbet och ilade ut för att kolla läget hos Ulrika så möttes jag av detta gölliga:



Två små dunbollar som var nyfikna på världen utanför. Kycklingar är ju generellt väldigt söta, men de här tillsammans med mamma Ulrika som kuttrade och stoppade in dom under vingarna när hon tyckte de sett för mycket av omgivningarna var ju ändå någon form av toppnotering på söthetsskalan. 




Lyfte lite på henne och kollade så det inte fanns någon mer, men där låg bara återstoden av det tolvpack Änglamarks ekologiska ägg från Coop här hemma i byn. Alltså livet va? Någonstans i Sverige läggs äggen av en grupp höns, packas, transporteras till något centrallager, distribueras ut till butik, står där på hyllan (ja, inte nu, eftersom det för närvarande tydligen är SUPERBRIST på ägg, jag sålde t o m ett flak till killen som installerade fiber för ett par veckor sen), sedan köper man det, vandrar hem, petar in under sin ruvande höna och tre veckor senare händer alltså detta. Är det inte det coolaste så säg? 

Lyste kvarvarande ägg och ytterligare två av dom var åtminstone befruktade, men lite svårt att se p g a att det var ljust och jag bara hade mobilficklampan att lysa med. Jag petade tillbaks dom under henne så får vi väl se vad Moder Natur och Moder Ulrika kan åstadkomma. 

2 kommentarer:

  1. Halledudaneda, sa sött. Det är nästan sa att jag far lust att pröva själv med värmelampa, men med tva rovdjur i huset skulle det inte bli sa kul om de väl kläcktes ;).

    Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hehe, men katterna hade nog gillat det :)

      Radera